« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
katiuszka

2014-01-19 09:29

|

edyt. 2014-01-19 10:07

|

Dieta niemowlęcia

Buraczki ... jak je przygotowujecie dla Waszych malusińskich?

Oczywiście poza barszczykiem. Mam na myśli buraczki jako surówkę. Gotujecie je przed czy po starciu na tarce? Jak doprawiacie? Corcia nie je ani masła , ani smietany....

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20

Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
Ale gotowane.. prawda? I jak je gotowałaś Silver?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylwiag

Kupywałam gotowe, gotowane już, potem robię taką zasmażkę z masła i mąki, dokładam buraczki i sok z cytrynki, cukru, szczypta soli. I gotowe. Dla siebie robimy z octem.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karola25

ja gotuję i ścieram na tarce z odrobiną jabłuszka i kroplą oleju rzepakowego do mięska jakiegoś i ziemniaczków... taka surówka :-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe

Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
Ja podobnie tylko wcześniej gotuje całe razem ze skórką. Obieram i ścieram już po ugotowaniu. Czasami dodaje też tartą gotowaną marchewkę.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
Ja podobnie tylko wcześniej gotuje całe razem ze skórką. Obieram i ścieram już po ugotowaniu. Czasami dodaje też tartą gotowaną marchewkę.
A dodajesz cos, zeby doprawić? Juz ugotowałam bez skórki:-(, a nie mam w tej chwili jabłka w domu.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Dziękuję wszystkim za rady :-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ula24

Ja gotuje ze skórką, później ścieram na tarce, dodaję kilka kropel soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu. Czasem dodaję jabłko.