« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia150
kasia150

2018-05-07 19:57

|

Dieta przyszłej mamy

Czy warto używać oleju kokosowego w kuchni?

Witajcie, czy waszym zdaniem warto zamienić np. masło (rafinowanym) czy też smalec do smażenia (nierafinowanym) olejem kokosowym?
Przeczytałam że ma bardzo dużo składników: https://naturaonline.pl/olej-kokosowy-opinie-wlasciwosci-zastosowanie/

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
yummymummy

Uważam, ze nie, po ostatnich badaniach wypadł na równi ze smalcem! Zapycha tętnice! Wcale nie jest tak zdrowy jak pierwotnie uważano... okazuje się , ze do smażenia najlepiej wypada olej rzepakowy, bo ma najwyższa temperaturę spalania i nie wytwarza rakotwórczych substancji, a do sałatek oliwa z oliwek, lub olej lniany.