« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylcia90cn
sylcia90cn

2013-10-02 17:11

|

Dieta niemowlęcia

Deserki z mrożonek czy lepiej zrobić papki i zamrozić?

A może jakoś inaczej robicie jeszcze? Chodzi o to że mam brzoskwinie, jabłka i maliny z działki i nie wiem czy pozamrażać to i potem robić deserki na bieżąco czy zrobić przeciery do słoiczków i pozamrażać bo słyszałam ze tak też można.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983

ja ugotowałam i zawekowałam ;) szkoda mi miejsca w zamrażarce
Ja też :-) jakoś nie wydaje mi sie żeby mrożone jabłka bez różnicy czy to w postaci papki czy nie -były dobre w smaku po rozmrozeniu. Maliny po rozmrozeniu będą bardzo wodniste i też bez smaku,brzowkwinie -też mi się nie widzi smak po rozmrozeniu. Lepiej w sloiki i zawekowac

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983

Ja bym zamroziła maliny, brzoskwinie w kawałkach a potem po rozmrozeniu zrobiła z nich kisiel. Sama kupuje mrozone owoce i wlasnie dodaje je do domowego kisielu.
jezeli chodzi o sam kisiel to - jest 100000 razy smaczniejszy z dodatkiem owowców zawekowanych niz tych mrozonych;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ksiezniczkam

Mrozilabym gotowe, porcjowane deserki.