« Powrót Następne pytanie »

2013-02-10 22:22

|

Dieta niemowlęcia

Do mam gotujących obiadki dla dzieci (8msc)

Chciałam zacząć malej gotować i trochę chciałam wybadać teren. Jeśli ugotuje np powiedzmy ziemniaczka,marchewkę,pietruszkę to jakie mięsko dodajecie najczęściej?? Lepiej kupić więcej i zamrozić czy na bieżąco? i co z rybka? w jaki sposób i jaka najlepsza?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31

Mięska możesz kupić więcej pokroić w kostki i zamrozić.Ja potem kostkę tarłam zamrożoną i dodawałam do zupki ale moja miała wtedy 6 miesiący póżniej tylko kroiłam na mniejsze kawałki.Jakie mięsko? drób,wieprzownia,wołowina,królik-tego nie podawałam bo nie przemawia do mnie jedzenie królika:))Co do rybki lepiej kupić świeżą i na parze albo do folii z ziołami-koperkiem i tak do piekarnika.Można także dodać do zupki ale to na sam koniec bo ryba nie potrzebuje dłuższego gotowania no i zupka taka rybna jak dla mnie śmierdzi więc wolałam podawać z piekrnika.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

A my własnie dawaliśmy królika( bo ekologiczny od babci z ogrodu;)i kurczaka tez z własnej hodowli. Jeśli chodzi o rybę to najlepszy dla dzieci jest łosoś, ja po prostu gotuje kawalek i blenduje razem z zupka. Mieso i rybe zamrazalisym. Zresztą zupki tez robie na zapas, daje do malych pojemnikow i zamrażam.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
diablicapaulina

Daje wolowine, indyka, kurczaka, lososia, cielecinke. Mieso porcjuje i mroze.