« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87
koniczynka87

2013-04-30 19:15

|

Uwagi i opinie

Filet z kurczaka na grilla - czym przyprawić? Pomóżcie :)

Jako, że teściu musi ograniczyć tłuszcze, obiecałam przygotować fileta na grilla.
Macie jakąś sprawdzoną marynatę, tak żeby mięso nie było suche a było pyszne :)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
malwina1987

oliwa z oliwek z kostką rosołową lub olej sezamowy tłuszcz i tak sie wytopi na grilu

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewela1992

niewiem czym ale narobilas smaku ! ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia

sól i pieprz,1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/3 łyżeczki ostrej papryki (chili) w proszku,1 łyżka świeżo startego imbiru,1 łyżka oliwy. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na minimum godzinę, ale mięso będzie o wiele lepsze jeśli postoi w marynacie dłużej, np. kilka godzin na blacie w kuchni lub przez noc w lodówce. Ważne żeby przed smażeniem mięso ogrzać do temperatury pokojowej. Kurczak jest wtedy bardzo soczysty no i smak nie z tej ziemi!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87

sól i pieprz,1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/3 łyżeczki ostrej papryki (chili) w proszku,1 łyżka świeżo startego imbiru,1 łyżka oliwy. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na minimum godzinę, ale mięso będzie o wiele lepsze jeśli postoi w marynacie dłużej, np. kilka godzin na blacie w kuchni lub przez noc w lodówce. Ważne żeby przed smażeniem mięso ogrzać do temperatury pokojowej. Kurczak jest wtedy bardzo soczysty no i smak nie z tej ziemi!
Dziękuję :):)