« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
evvka84
evvka84

2017-01-03 15:39

|

Pozostałe

Filety z ryby.

Jakie filety z ryby kupujecie? U mnie w wiekszosci mintaj i sola. Pare razy kupilam morszczuka ale mi nie smakuje. W jaki sposob je przyrządzacie? Ja zawsze smarze ale takie jakies bez smaku sa. Moja teściowa robila swietne, ja jakos nie potrafie.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nala24

Łosoś , dorsz , trochę sole trochę pieprze smaruje oliwa i piekę w piekarniku ibkladam tez koperkiem. Później kopie trochę cytryna . Uwielbiam tez pstrąga w całości , nacisnąć skórę w paru miejscach sole i pieprze z wierzchu i w środku , do środka wkładam 3 plasterki cytryny dużo masła , koperek , czasem ząbek czosnku zamykam w folię aluminiowa , piekę w piekarniku później otwieram folie na 5 min żeby skórka była chrupkka

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aaniasz

Ja jak kupuje to tylko mirune. Robię ja w panierce. A jak mam łososia to w parowarze.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

U mnie tylko dorsz i śledzie :P Po prostu smażę. Czasem ryba po grecku - uwielbiam :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555

Miruna jest bardzo smaczna wg mnie i dorsza tez kupuje

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jaemka

Najczęściej kupuję mrożone, więc przede wszystkim mintaj . Posypuję solą i przyprawą do ziemniaków (tak, wiem...ryba to nie ziemniak;-) zostawiam na chwilę i smażę w cieście naleśnikowym na ostro, albo w jajku i mące.
Zauważyłam, że smaczniejsza jest jeśli smażę dłużej w mniejszej temp. niż na szybko.