« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bernik26
bernik26

2014-06-01 13:16

|

Uwagi i opinie

Jak podajecie Nana (za krótkie)

W szpitalu podawali dzieciom letnie i mogło stać niby do 5 godzin. Ja używam w proszku i podaję letnie ale zanim zje, zastanowi się czy chce czy nie to już jest lekko zimne i sie zastanawiam czy to mu nie zaszkodzi, może powinnam podgrzewać co chwilę? Na opakowaniu pisze żeby rozrobionego mleka nie przechowywać, ale nieraz jak mu dorabiam a on zmieni zdanie to nie mogłabym tego przechowac w lodówce i ponownie podgrzać? Jak robicie?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
luthien

Mleko powinno mieć taką temperaturę, że gdy sprawdzimy na ręce to nie czuć nic, ani chłodu ani ciepła za dużego. Czyli ok. 36-37 stopni. Gotowe mleko, którego dziecko jeszcze nie tknęło można jakiś czas trzymać, w lodówce dłużej. A mleko, które dziecko już trochę upiło nie powinno się trzymać dłużej niż pół godziny, bo szybko mnożą się bakterie ze śliny dziecka itd. i się psuje.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamakacpram

Ja nie podgrzewałam nigdy co chwile, robiłam takie przyjemnie ciepłe, a do końca karmienia było letnie. I zawsze wylewałam jak nie wypił, nawet jak dorabiałam a on się tego nie tknął bo zrobione nie może stać dłużej niż podono godzinę nie ważne czy w lodówce czy nie