« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza
narkoza

2014-12-18 10:33

|

Pozostałe

Jak robicie kapustę i grzyby do pierogów z kapustą i grzybami ? :D

j.w

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
otoja666

Kiszona kapustę odsączam z soku,kroję. Wrzucam na patelnie z olejem i doprawiam. Dożucam pokruszonych suszonych grzybów i smarzę.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

Kiszona kapustę odsączam z soku,kroję. Wrzucam na patelnie z olejem i doprawiam. Dożucam pokruszonych suszonych grzybów i smarzę.
A jak doprawiasz ? Nigdy nie robiiłam więc chciałabym tak wiedziec wszystko od a do z :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
otoja666

Kiszona kapustę odsączam z soku,kroję. Wrzucam na patelnie z olejem i doprawiam. Dożucam pokruszonych suszonych grzybów i smarzę.
A jak doprawiasz ? Nigdy nie robiiłam więc chciałabym tak wiedziec wszystko od a do z :)
zazwyczaj zasypuje kucharkiem bo przy okazji daje łądny kolor.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
otoja666

i pieprz ziołowy koniecznie. Musisz próbowac żeby nie było za słone. Oleju też musi byc tyle,żeby sie nie przypalało.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
honia2

Kiszoną kapustę obgotowuję.
Czyli do gara, zalewam wodą i od momentu zagotowania czekam 10 min. Odlewam wodę i powtarzam czynność. Następnie odciskuję w rękach. Suszone grzyby zalewam wodą, obgotowuję Dodaję do kapusty. Cebulkę w kostkę podsmażam, dodaję.Sól, pieprz i przez maszynkę. Gotowe :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamuska2

Uf honia chcialam dac plus,robie tak jak ty.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jk1606

Kiszoną kapustę obgotowuję.
Czyli do gara, zalewam wodą i od momentu zagotowania czekam 10 min. Odlewam wodę i powtarzam czynność. Następnie odciskuję w rękach. Suszone grzyby zalewam wodą, obgotowuję Dodaję do kapusty. Cebulkę w kostkę podsmażam, dodaję.Sól, pieprz i przez maszynkę. Gotowe :)
Honia dzięki za pomysł na nie smażoną kapustkę :) zawsze smażyłam, ale teraz przez problemy z żołądkiem zrobię tak jak Ty :)