« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
finjenta

2017-04-20 07:26

|

Uwagi i opinie

Jak robicie pyzy z farszem, czy tam kluski śląskie

Zwał jak Zwał, te które firmuje się kulki z ciasta niczym na kopytka.

Chodzi mi o farsz z mięsa mielonego. Używacie surowy czy smażony, gotowany. Zawsze robiłam z surowego miesa, A tuż wyczytałam że jednak gotowane lub smażone powinno się dawac.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
smerfus008

Ja robię zawsze z gotowanego z rosołu formuje kulki niewielkie zrób tak samo z mielonym.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426

Gotowane mięso zmielone później i dodaje cebulkę podsmażoną, sól i pieprz

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ania0407

Ja kiedyś też z surowym coś jak na mielone, ale za długo się gotowalo więc zaczęłam najpierw podsmażyć i wtedy robi się szybciej ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta

Ja kiedyś też z surowym coś jak na mielone, ale za długo się gotowalo więc zaczęłam najpierw podsmażyć i wtedy robi się szybciej ;)
Raz smażyłam mięsa przed ale było zbyt suche po powtornym gotowaniu.


Dzięki za wskazówki z tym mięsem z rosołu! :)