« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
agawita

2016-12-15 16:23

|

Pozostałe

Jaki ser kupujecie na sernik?

Jaki i gdzie?klasyczny twaróg i mielicie czy taki "sernikowy" w wiaderku?Z jakim wychodzi lepszy sernik?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
seksymama

Mi najlepiej wychodzi z piatnicy :-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jaemka

nigdy nie robiłam na kupnym. Dostaję od teściów "swojski" i, się pochwalę, wychodzi rewelacyjny;-)Zawsze mrożę, bo po rozmrożeniu już nie trzeba mielić, a mi się w to bawić nie chce.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Ja zrobiłam sernik na zimno z normalnym białym serem ze sklepu, nie mieliłam bo nie mam maszynki tylko miksowałam do upadłego, ale troche grudki zostaly. Ale w smaku byl rewelacyjny, zastanawiam sie jednak czy następnym razem kupic ser w wiaderku czy nie straci smaku.
Jak to est z tym mrożeniem? po prostu zamrozić i już ?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mariola159

Ja zrobiłam sernik na zimno z normalnym białym serem ze sklepu, nie mieliłam bo nie mam maszynki tylko miksowałam do upadłego, ale troche grudki zostaly. Ale w smaku byl rewelacyjny, zastanawiam sie jednak czy następnym razem kupic ser w wiaderku czy nie straci smaku.
Jak to est z tym mrożeniem? po prostu zamrozić i już ?
Z wiadarka w smaku jest gorszy... Ja tez nie miele, wolę jak są grudki :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87

Tylko i wyłącznie twaróg "Mój ulubiony" z Wielunia

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Ja zrobiłam sernik na zimno z normalnym białym serem ze sklepu, nie mieliłam bo nie mam maszynki tylko miksowałam do upadłego, ale troche grudki zostaly. Ale w smaku byl rewelacyjny, zastanawiam sie jednak czy następnym razem kupic ser w wiaderku czy nie straci smaku.
Jak to est z tym mrożeniem? po prostu zamrozić i już ?
Z wiadarka w smaku jest gorszy... Ja tez nie miele, wolę jak są grudki :)
Zdecydowalam ze jeszcze raz zrobię z normalnym twarogiem:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Mozna kupic normalny twarog juz zmielony w kostkach. Te z wiaderka czesto maja rozne dodatki i zageszczacze, wiec trzeba poczytac sklad.
zrezygnowałam z wiaderka, wole 100% sera ;)