« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolcialondyn
karolcialondyn

2013-06-22 23:28

|

edyt. 2013-06-22 23:41

|

Dieta niemowlęcia

Jakie kakao piją Wasze dzieciaczki ??

Najlepsza odpowiedź!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

Daje naturalne gorzkie kako firmy decomoreno , oczywiscie słodze bo inaczej mlody nie wypije .
,
kakao jest zdrowe ma sporo witamin :)

Poprawia pracę mózgu Nasiona kaka­owca to jedne z najcenniejszych źródeł ma­gnezu. Ten pierwiastek jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jego odpowiedni poziom przeciwdziała nad­miernemu zmęczeniu i utrzymuje właści­wy rytm serca. Filiżanka kakao powoduje też lepszy przepływ i dotlenienie krwi. To sprawia z kolei, że mózg jest lepiej odżywio­ny, a przez to poprawia się wydajność umy­słowa. Zdaniem amerykańskich naukow­ców picie gorącego kakao, dzięki sporej ilo­ści zawartych w nim przeciwutleniaczy, chroni komórki mózgu przed różnymi zabu­rzeniami, w tym alzheimerem.

Chroni przed rakiem Profesor Norman Hollenberg z Harvardu dowiódł, że kakao działa przeciwnowotworowo. Chroni też przed cukrzycą i chorobami serca. Takie wnioski wyciągnął po wieloletnich obserwa­cjach diety Indian z Panamy. Okazało się, że mężczyźni z plemienia, którzy pili 40 fili­żanek kakao tygodniowo, żyli znacznie dłu­żej i byli zdrowsi od innych mieszkańców. W nasionach kakaowca jest bowiem aż dwa razy więcej flawonoidów niż w czerwo­nym winie. Te cenne przeciwutleniacze ograniczają procesy starzenia i powstawa­nie nowotworów w organizmie. Flawono­idy obniżają też krzepliwość krwi i zmniej­szają ryzyko powstania miażdżycy.

Dodaje energii na długo Kakao zawie­ra tzw. teobrominę. To substancja, która wspomaga nasz układ nerwowy. Ma ona również właściwości pobudzające. Dlatego kakao warto pić rano do śniadania. Ten napój, przyrządzony na bazie mleka, za­pewni nam dobry początek dnia. Tłuszcz obecny w mleku ma bowiem specyficzną budowę, która sprawia, że jest on w organi­zmie szybko zamieniany na energię. Do przygotowania kakao najlepiej używać średniotłustego mleka. Szklanka napoju do­starczy nam wtedy jedyne 130 kcal. Po in­tensywnym dniu także warto sięgnąć po kakao. Teobromina ma bowiem właściwo­ści regenerujące po wysiłku umysłowym.

Dobry wybór Czekoladowe mieszanki, granulki i napoje w kartonikach nie mają nic wspólnego z prawdziwym kakao. Dużo w nich cukru, mlecznego proszku i sztucz­nych aromatów. Najzdrowsze kakao zrobi­my z gorzkiego proszku. Im ciemniejszy, tym lepszy. Dwie czubate łyżeczki wsypuje­my do szklanki, zalewamy odrobiną mleka i mieszamy. W tym samym czasie w ron­delku podgrzewamy mleko. Dolewamy do niego rozpuszczone kakao i czekamy aż się zagotuje.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lokata

a co masz na mysli?
moja jeszcze nie pije,ale juz nie moge sie doczekac kiedy razem z nia napije sie nesquik:P:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie

Kakao? Wcale nie pije, a po co? Strasznie duzo cukru zawiera.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolcialondyn

Kakao? Wcale nie pije, a po co? Strasznie duzo cukru zawiera.
Myślę troche o urozmaiceniu, teraz najczęściej pije wode I czasem tylko bobo frut,wiec bylam ciekawa jak to z tym kakao sprawa wygląda.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

Daje naturalne gorzkie kako firmy decomoreno , oczywiscie słodze bo inaczej mlody nie wypije .
,
kakao jest zdrowe ma sporo witamin :)

Poprawia pracę mózgu Nasiona kaka­owca to jedne z najcenniejszych źródeł ma­gnezu. Ten pierwiastek jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jego odpowiedni poziom przeciwdziała nad­miernemu zmęczeniu i utrzymuje właści­wy rytm serca. Filiżanka kakao powoduje też lepszy przepływ i dotlenienie krwi. To sprawia z kolei, że mózg jest lepiej odżywio­ny, a przez to poprawia się wydajność umy­słowa. Zdaniem amerykańskich naukow­ców picie gorącego kakao, dzięki sporej ilo­ści zawartych w nim przeciwutleniaczy, chroni komórki mózgu przed różnymi zabu­rzeniami, w tym alzheimerem.

Chroni przed rakiem Profesor Norman Hollenberg z Harvardu dowiódł, że kakao działa przeciwnowotworowo. Chroni też przed cukrzycą i chorobami serca. Takie wnioski wyciągnął po wieloletnich obserwa­cjach diety Indian z Panamy. Okazało się, że mężczyźni z plemienia, którzy pili 40 fili­żanek kakao tygodniowo, żyli znacznie dłu­żej i byli zdrowsi od innych mieszkańców. W nasionach kakaowca jest bowiem aż dwa razy więcej flawonoidów niż w czerwo­nym winie. Te cenne przeciwutleniacze ograniczają procesy starzenia i powstawa­nie nowotworów w organizmie. Flawono­idy obniżają też krzepliwość krwi i zmniej­szają ryzyko powstania miażdżycy.

Dodaje energii na długo Kakao zawie­ra tzw. teobrominę. To substancja, która wspomaga nasz układ nerwowy. Ma ona również właściwości pobudzające. Dlatego kakao warto pić rano do śniadania. Ten napój, przyrządzony na bazie mleka, za­pewni nam dobry początek dnia. Tłuszcz obecny w mleku ma bowiem specyficzną budowę, która sprawia, że jest on w organi­zmie szybko zamieniany na energię. Do przygotowania kakao najlepiej używać średniotłustego mleka. Szklanka napoju do­starczy nam wtedy jedyne 130 kcal. Po in­tensywnym dniu także warto sięgnąć po kakao. Teobromina ma bowiem właściwo­ści regenerujące po wysiłku umysłowym.

Dobry wybór Czekoladowe mieszanki, granulki i napoje w kartonikach nie mają nic wspólnego z prawdziwym kakao. Dużo w nich cukru, mlecznego proszku i sztucz­nych aromatów. Najzdrowsze kakao zrobi­my z gorzkiego proszku. Im ciemniejszy, tym lepszy. Dwie czubate łyżeczki wsypuje­my do szklanki, zalewamy odrobiną mleka i mieszamy. W tym samym czasie w ron­delku podgrzewamy mleko. Dolewamy do niego rozpuszczone kakao i czekamy aż się zagotuje.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolcialondyn

Daje naturalne gorzkie kako firmy decomoreno , oczywiscie słodze bo inaczej mlody nie wypije .
,
kakao jest zdrowe ma sporo witamin :)

Poprawia pracę mózgu Nasiona kaka­owca to jedne z najcenniejszych źródeł ma­gnezu. Ten pierwiastek jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jego odpowiedni poziom przeciwdziała nad­miernemu zmęczeniu i utrzymuje właści­wy rytm serca. Filiżanka kakao powoduje też lepszy przepływ i dotlenienie krwi. To sprawia z kolei, że mózg jest lepiej odżywio­ny, a przez to poprawia się wydajność umy­słowa. Zdaniem amerykańskich naukow­ców picie gorącego kakao, dzięki sporej ilo­ści zawartych w nim przeciwutleniaczy, chroni komórki mózgu przed różnymi zabu­rzeniami, w tym alzheimerem.

Chroni przed rakiem Profesor Norman Hollenberg z Harvardu dowiódł, że kakao działa przeciwnowotworowo. Chroni też przed cukrzycą i chorobami serca. Takie wnioski wyciągnął po wieloletnich obserwa­cjach diety Indian z Panamy. Okazało się, że mężczyźni z plemienia, którzy pili 40 fili­żanek kakao tygodniowo, żyli znacznie dłu­żej i byli zdrowsi od innych mieszkańców. W nasionach kakaowca jest bowiem aż dwa razy więcej flawonoidów niż w czerwo­nym winie. Te cenne przeciwutleniacze ograniczają procesy starzenia i powstawa­nie nowotworów w organizmie. Flawono­idy obniżają też krzepliwość krwi i zmniej­szają ryzyko powstania miażdżycy.

Dodaje energii na długo Kakao zawie­ra tzw. teobrominę. To substancja, która wspomaga nasz układ nerwowy. Ma ona również właściwości pobudzające. Dlatego kakao warto pić rano do śniadania. Ten napój, przyrządzony na bazie mleka, za­pewni nam dobry początek dnia. Tłuszcz obecny w mleku ma bowiem specyficzną budowę, która sprawia, że jest on w organi­zmie szybko zamieniany na energię. Do przygotowania kakao najlepiej używać średniotłustego mleka. Szklanka napoju do­starczy nam wtedy jedyne 130 kcal. Po in­tensywnym dniu także warto sięgnąć po kakao. Teobromina ma bowiem właściwo­ści regenerujące po wysiłku umysłowym.

Dobry wybór Czekoladowe mieszanki, granulki i napoje w kartonikach nie mają nic wspólnego z prawdziwym kakao. Dużo w nich cukru, mlecznego proszku i sztucz­nych aromatów. Najzdrowsze kakao zrobi­my z gorzkiego proszku. Im ciemniejszy, tym lepszy. Dwie czubate łyżeczki wsypuje­my do szklanki, zalewamy odrobiną mleka i mieszamy. W tym samym czasie w ron­delku podgrzewamy mleko. Dolewamy do niego rozpuszczone kakao i czekamy aż się zagotuje.
Właśnie o tym naturalnym kakao myślałam, tylko ze zamiast cukru spróbuję dać troszke miodu.