« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
daja15
daja15

2017-04-03 06:51

|

Pozostałe

Jakie mieso do bigosu?

Jak w pytaniu jakie mieso dajecie do bigosu? bo filety kurczaka wyszly mi strasznie suche... Podsmazacie je? A moze macie jakis przepis na bigos ktory wychodzi rewelacyjny ? My lubimy kwasny

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misiaqlek

Karkówka i żeberka . Wychodzi najlepszy na świecie . Plus jakaś mocno wędzona kiełbasa . Z kurczakiem nie robiłam nigdy , dla mnie do bigosu jest " bez smaku"

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misiaqlek

No i ja najpierw gotuje mięso z przyprawami, wyciągam , obieram z kości , podsmażam , do wywaru wrzucam kapustę , do tego wrzucam podsmażone mięso. I gotuje conajmniej 3 dni , a nawet tydzien . Im dłużej tym lepiej

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izuleeek

Ja tez na lopatce lub karkowce. Ostatnio tesciowa zrobila z golonki ale bylo tak tluste ze szok. Do tego najczesciej jeszcze dajemy kielbase. Z kurczakiem nie robam nigdy.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

Karkówka , żeberka wieprzowe , obowiązkowo podwedzana kiełbasa :) kurczak to nie do bigosu ...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
evvka84

Nigdy nie robilam z kurczakiem. Zazwyczaj jest to lopatka i kielbasa.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555

Teściowa moja daje łopatkę