« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kalla
kalla

2013-09-29 20:24

|

Uwagi i opinie

Jakiego cukru używasz? Białego czy brązowego?

Ja się przerzuciłam na brązowy i nie zamienię go za żadne skarby :-)

Odpowiedzi

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

Zwykły, ale używam bardzo rzadko.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kwiatuszek155

ale moj mąż słodzi i używa białego wink

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe

przerzuciłam sie na brzozowy.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dioksyneczka

Słodzę stewią

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pollym

zazwyczaj bialy, czasem brazowy jak bialego zabraknie :P ogolnie brazowy jakos mi nie podchodzi...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cirri

brązowy wcale nie jest zdrowszy ;) cukier to cukier... tylko brązowy nie jest do końca "oczyszczony". tuczą tak samo. jedyna różnica jest w smaku. ale tak jak dioksyneczka jesli juz slodze to stewia, ewentualnie miodem.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cirri

tak dla wyjaśnienia. cukier trzcinowy jest taki sam jak cukier buraczany, tylko z innej rośliny. ale i w jednym i w drugim przypadku roslina jest poddawana tym samym zabiegom, zeby powstala krystaliczna sacharoza. ewentualnie jest jeszcze cukier brazowy nierafinowany ktory zawdziecza kolor melasie (tez wlasnie nie jest do konca oczyszczony). niby jest zdrowszy bo posiada zelazo, rozne mikroelementy, ale w znikomych ilosciach a biorąc pod uwage to ile slodzimy, nie ma to zadnego wplywu na diete ;) 

Twój komentarz