« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20
silver20

2013-11-23 12:04

|

Pozostałe

Kulinarnie, co zrobić żeby ryba się nie rozpadała przy smażeniu ?

j.w

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sativa

Kładę ją na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar wody, obtaczam w jajku i mące przed smażeniem.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jukaijey

Wkładać na patelnię dopiero gdy olej będzie gorący.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sunny

za często nie odwracać na patelni i to chyba też zależy co to za ryba...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
elonciaa

Przed panierowaniem odsaczam na reczniku papierowym.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
arletka1991

Najlepiej zrobic właśnie w panierce, wtedy się trzyma "w kupie".
Ale zalezy dużo od rodzaju ryby, np. dorsz się bardzo mocno potrafi rozwalac ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe

Noo przede wszystkim ryba musi być świeża, bo to mrożone najczęściej sie rozpadają.
Jeśli mrożona trzeba usunąć nadmiar wody na papierze, maczasz w mące, w jajku i na końcu w bułce albo znowu w mące. Najlepiej na bardzo rozgrzany tłuszcz. I tłuszczu niewiele

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
santy

Smażyć małą porcję na gorącym bardzo tłuszczu. Zazwyczaj rozpadają się te gotowane na oleju ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martulka665

ja panieruje w jajku i mace kukurydzianej dodatkowo rybka sie nie przepala na patelni