« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam
akjam

2012-09-13 10:16

|

edyt. 2012-09-13 10:16

|

Pozostałe

Kulki rybne w zalewie octowej..ile moga stac?

J.w.Pierwszy raz je bede robila i zdziwi
lo mnie ze we wszystkich przepisach na necie jakie czytalam,pisze ze zalewac kulki zimna zalewa i zakrecac,nic nie pisze o pasteryzowaniu(pewnie by sie porozwalaly) ale myslalam ze zalewa sie goraca aby zakretki chwycily.Wiec moje pytanie,ile moga takie kulki rybne czy wogole ryby w occie stac zanim je zjemy ?

Odpowiedzi

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum.
mi nie chodzi o miekkosc,bo bede robila kulki rybne,pozatym wiem jak dziala ocet dziecino :P chodzi mi o czas w jakim musza byc zjedzone bo nie beda pasteryzowane ,czyli ich trwalosc chyba nie moze trwac kilka mies tylko wlasnie jak piszesz kilka tyg max

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum. mi nie chodzi o miekkosc,bo bede robila kulki rybne,pozatym wiem jak dziala ocet dziecino :P chodzi mi o czas w jakim musza byc zjedzone bo nie beda pasteryzowane ,czyli ich trwalosc chyba nie moze trwac kilka mies tylko wlasnie jak piszesz kilka tyg maxczyli jak sadzę-z ryb wszystkie ostki powyjmowałaś-tak żeby komuś nie stanęły w gardle? He?
Ty je robisz do stania czy do jedzenia-bo już kompletnie nie czaje. Bo jeżeli do jedzenia to jedz, a jak chcesz żeby stały to spasteryzuj słoiki i tyle.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum. mi nie chodzi o miekkosc,bo bede robila kulki rybne,pozatym wiem jak dziala ocet dziecino :P chodzi mi o czas w jakim musza byc zjedzone bo nie beda pasteryzowane ,czyli ich trwalosc chyba nie moze trwac kilka mies tylko wlasnie jak piszesz kilka tyg maxczyli jak sadzę-z ryb wszystkie ostki powyjmowałaś-tak żeby komuś nie stanęły w gardle? He?
Ty je robisz do stania czy do jedzenia-bo już kompletnie nie czaje. Bo jeżeli do jedzenia to jedz, a jak chcesz żeby stały to spasteryzuj słoiki i tyle.
ahhh ciezki dzien masz dzisiaj slonce ...taaa kulki rybne robie z osciami,jeszcze nadokladam kosci kurczaka :P Robie je do dekoracji,tak dla szpanu,ze jak ktos przyjdzie zeby widzial ze mamy kulki rybne!! Oczywiscie ze do ejdzenia,ale chce ich zrobic wiecej...zreszta po co ja sie tlumacze??? Zdziwilo cie moje pytanie ze tak dziwnie na nie odpowiadasz?? pozdrowka i milego dnia czarnulko

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum. mi nie chodzi o miekkosc,bo bede robila kulki rybne,pozatym wiem jak dziala ocet dziecino :P chodzi mi o czas w jakim musza byc zjedzone bo nie beda pasteryzowane ,czyli ich trwalosc chyba nie moze trwac kilka mies tylko wlasnie jak piszesz kilka tyg maxczyli jak sadzę-z ryb wszystkie ostki powyjmowałaś-tak żeby komuś nie stanęły w gardle? He?
Ty je robisz do stania czy do jedzenia-bo już kompletnie nie czaje. Bo jeżeli do jedzenia to jedz, a jak chcesz żeby stały to spasteryzuj słoiki i tyle.
ahhh ciezki dzien masz dzisiaj slonce ...taaa kulki rybne robie z osciami,jeszcze nadokladam kosci kurczaka :P Robie je do dekoracji,tak dla szpanu,ze jak ktos przyjdzie zeby widzial ze mamy kulki rybne!! Oczywiscie ze do ejdzenia,ale chce ich zrobic wiecej...zreszta po co ja sie tlumacze??? Zdziwilo cie moje pytanie ze tak dziwnie na nie odpowiadasz?? pozdrowka i milego dnia czarnulko
Tak zdziwiło mnie. Pytanie jest mniej wiecej na poziomie tego-ile mogą stać otwarte korniszony w lodówce. Heh.. Teraz czaisz? Pomyśl laska czasami logicznie-to serio nie boli :P

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum. mi nie chodzi o miekkosc,bo bede robila kulki rybne,pozatym wiem jak dziala ocet dziecino :P chodzi mi o czas w jakim musza byc zjedzone bo nie beda pasteryzowane ,czyli ich trwalosc chyba nie moze trwac kilka mies tylko wlasnie jak piszesz kilka tyg maxczyli jak sadzę-z ryb wszystkie ostki powyjmowałaś-tak żeby komuś nie stanęły w gardle? He?
Ty je robisz do stania czy do jedzenia-bo już kompletnie nie czaje. Bo jeżeli do jedzenia to jedz, a jak chcesz żeby stały to spasteryzuj słoiki i tyle.
ahhh ciezki dzien masz dzisiaj slonce ...taaa kulki rybne robie z osciami,jeszcze nadokladam kosci kurczaka :P Robie je do dekoracji,tak dla szpanu,ze jak ktos przyjdzie zeby widzial ze mamy kulki rybne!! Oczywiscie ze do ejdzenia,ale chce ich zrobic wiecej...zreszta po co ja sie tlumacze??? Zdziwilo cie moje pytanie ze tak dziwnie na nie odpowiadasz?? pozdrowka i milego dnia czarnulko
Tak zdziwiło mnie. Pytanie jest mniej wiecej na poziomie tego-ile mogą stać otwarte korniszony w lodówce. Heh.. Teraz czaisz? Pomyśl laska czasami logicznie-to serio nie boli :P
Dzieki za pomoc :/ chcialam sie doradzic co do pasteryzacji itd..dalabym rade bez twoich wywodow co do mojej inteligencji,ale to swiadczy o tobie

Im dłużej stoją tym ostki i kostki są bardziej miękkie. Biologia się dziecko kłania :)
Nie musisz ich pasteryzować, mogą stać w lodówce nawet ok dwóch-trzech tygodni. 3-4 dni to minimum. mi nie chodzi o miekkosc,bo bede robila kulki rybne,pozatym wiem jak dziala ocet dziecino :P chodzi mi o czas w jakim musza byc zjedzone bo nie beda pasteryzowane ,czyli ich trwalosc chyba nie moze trwac kilka mies tylko wlasnie jak piszesz kilka tyg maxczyli jak sadzę-z ryb wszystkie ostki powyjmowałaś-tak żeby komuś nie stanęły w gardle? He?
Ty je robisz do stania czy do jedzenia-bo już kompletnie nie czaje. Bo jeżeli do jedzenia to jedz, a jak chcesz żeby stały to spasteryzuj słoiki i tyle.
ahhh ciezki dzien masz dzisiaj slonce ...taaa kulki rybne robie z osciami,jeszcze nadokladam kosci kurczaka :P Robie je do dekoracji,tak dla szpanu,ze jak ktos przyjdzie zeby widzial ze mamy kulki rybne!! Oczywiscie ze do ejdzenia,ale chce ich zrobic wiecej...zreszta po co ja sie tlumacze??? Zdziwilo cie moje pytanie ze tak dziwnie na nie odpowiadasz?? pozdrowka i milego dnia czarnulko
Tak zdziwiło mnie. Pytanie jest mniej wiecej na poziomie tego-ile mogą stać otwarte korniszony w lodówce. Heh.. Teraz czaisz? Pomyśl laska czasami logicznie-to serio nie boli :P
Dzieki za pomoc :/ chcialam sie doradzic co do pasteryzacji itd..dalabym rade bez twoich wywodow co do mojej inteligencji,ale to swiadczy o tobie
hahahhaaaa inteligencja a logiczne myślenie to dwa różne pojęcia. Nie myl ich proszę :) I powiedz mi-nie doradziłam ci-czy po prostu nie zrozumiałaś??