« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bsbarbara342
bsbarbara342

2011-11-18 19:10

|

Pozostałe

Ma ktoś przepis na ciasto snicers

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska

Ciasto:
~3 szklanki mäki;
~2 jajka
~100g masla
~ 2 lyzki miodu
~lyzeczka sody
~szklanka cukru

Warstwa orzechowa:
~100g masla
~2 lyzki miodu
~1/2 szklanki cukru
~300g posiekanych orzechöw wloskich

Krem:
~1,2l mleka
~3/4 szklanki cukru
~2 cukry waniliowe
~1,5 lyzki mäki pszennej
~1,5 lyzki mäki ziemniaczanej
~200g masla

Polewa:
~tabliczka czekolady mlecznej
~1/2 tabliczki czekolady gorzkiej

~Skladniki na ciasto zagescic.Podzielic na pöl. Jednä polowä wylepic forme. Piec 15 minut w 180°C.

~Maslo rozpuscic z miodem i cukrem. Dodac orzechy. Chwile podgrzewac. Reszte ciasta wylepic drugä forme. Rozsmarowac na nim warstwe orzechowä. Piec ok.15 minut w 200°C. Wystudzic.

~Polowe mleka na krem podgrzac. Do drugiej czesci mleka dodac cukier, cukry waniliowe i obie mäki. Wymieszac. Poläczyc z goräcym mlekiem, podgrzewac, az masa zgestnieje. Maslo utrzec, dodajäc stopniowo przestudzonä mase.

~Krem nalozyc na ciasto bez orzechöw i przykryc tym z orzechami (orzechy do dolu). Czekolade na polewe rzpuscic. Polac ciasto. Zostawic do zastygniecia.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tygrysek

http://okruszki.blox.pl/2009/04/CIASTO-BALOWE.html
Bardzo smaczen Polecam, jakbys chciała cos innego wypróbować :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tygrysek
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tosia1

To przepis na Milky Way
CIASTO NA BISZKOPT
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 - 3 łyżki kakao

MASA MLECZNA
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
25 dag margaryny
2 opakowania cukru waniliowego
2 szklanki mleka w proszku

POLEWA
15 dag czekolady mlecznej
około 6 łyżek mleka

Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części.
Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.

Przełożyć biszkopt kremem.
Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta.

Schłodzić w lodówce.

Przyszne te ciasto robiłam i wszystkim smakowało:)Polecam:)