« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szalonamatkax
szalonamatkax

2012-11-30 13:40

|

Pozostałe

Mamcie dajta przepis na wafle domowej roboty:)takkk mi sie chceee:)

mama mi robiła w dziecinstwie i teraz mi sie przypomniało heh a ona zgubiła przepis na ta mase..

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adusia91

przepisu na masę nie mam, ale ja robię tak że kupuje wafle te takie duże i przekładam je masą z mleka skondensowanego słodzonego i gotowe :) Mleko można kupić już ugotowane albo samemu gotować, ale to dodatkowo 3h gotowania :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
maja9128

http://www.edziecko.pl/jedzenie/2,79376,,,,113682072,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
ja takie cos znalazlam w internecie;) moze sie przyda

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
yummymummy

Szalona...
nie wiem , czy o to chodziło, ale daję przepis sprawdzony na andruty przekładany, pychota :P
PISZINGER MOJEJ MAMY

Składniki:


1,5 kostki masła
25 dag cukru
4 żółtka
10 dag gorzkiego kakao
10 andrutów
2 łyżki koniaku
wiórki kokosowe

Przygotowanie:


Cukier wsyp do rondelka, dodaj odrobinę wody, zagotuj, stopniowo dodawaj masło, czekaj aż się rozpuści. Następnie ściągnij garnek z ognia i pojedynczo dodawaj jajka, cały czas mieszając. Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku. Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą… Wierzch posyp wiórkami kokosowymi! Mniam!



CZEKOLADOWE BROWNIE

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
280 g masła
250 g drobnego cukru
75 g mąki
3 jaja
pół szklanki wody
75 g orzechów włoskich rozdrobnionych


Przygotowanie:

Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem i ziarenkami wanilii, dodaj czekoladę, potem masło, następnie ściągnij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i jaja, pomału dodawaj syrop czekoladowy, wsyp orzechy, wymieszaj. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.