« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari
nefretari

2015-05-28 14:25

|

Dieta niemowlęcia

Moze dziwne pytanie, ale co uwazacie za mniej zdrowe ... ?

Nie ma opcji zadne, prosze wybrac z tych dwoch

Odpowiedzi

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88

nie wiadomo z czego jest szynka...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari

duze ilosci soli w tych wedlinach wszystkich plus konserwanty

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88

zdecydowanie mniej zdrowa jest druga opcja. W chlebie też mamy rozmaite spulchnacze itp.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
olgad89

aha no tak nie pomyslalam o tym, bo u nas malo sie wedliny kupuje, bo tata nam wedzi przewaznie

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
halunia
Jeżeli wędlina kupna to na pewno mniej zdrowa. Ja sama nie wiem czasem jaką Zuzi kupić żeby nie miała żadnego składnika który ją uczula, a jest tego sporo.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka
Jeśli mowa o szynce takiej jakie są dostępne w większości sklepów, czyli zrobionej głównie z wody i chemi.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
arletka1991

Co do szynki - robię sama lub patrzę zawsze w skelpie na skład i w smaku też czuc z czego to jest i widac po szynce, takze kupuję jakąś drogą, ale dobrą, z tym, że do sklepu trzeba dojechac, bo wiaodmo, ze nie w każdym takie mają ;) Czyli w składzie jest minimum 90%mięsa, sól, woda, może przyprawy, czasem ewentualnie stabilizator czy co tam sie daje, ale żadnych konserwantów, ani E.

Już co do tego, to może mniej zdrowy jest chleb, mówią, że wcale, ale kupując tylko razowe/żytnie, ciemne czy ziarniste chleby chyba nie popełnia się zbrodni cielesnej? ;) Wydaje mi się to dosyc zdrowym rozwiązaniem.

Jeśli chodzi o boczek, to nie wiem, nie jadam nigdy, ale jest tłusty, jendak jest to tłuszcz naturlany, także chyba nie tragiczny ;) Jaja zdrowe bardzo. Tylko smażone ogólnie dania niby nie są zdrowe i tracą właścwiości, nie wiem jednak jak bardzo tak na prawdę, bo jajeczniczkę się moment przyrządza ;P

Twój komentarz