« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
milka88
milka88

2012-12-17 14:08

|

Pozostałe

Mrożenie pierogów Jak to zrobić najlepiej?

Hej mam zamiar dzisiaj robic pierogi z kapusta i grzybami:) ale jak je później zamrozić?

Planuje dac partiami na taka tacke którą mam miedzy lodówka a zamrażarka a pozniej do woreczka.
no i ciasto bedzie bez jajka, sama goraca woda maka i olej, nie wiem czy to bedzie mialo znaczenie przy mrożeniu żeby np nie popękały...

Odpowiedzi

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewellina

my mrozimy normalnie ugotowane i nic się z nimi potem nie dzieje

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

ugotowane. ale jak ugotujesz to musisz je poukładac na talerzach tak by sie nie dotykały (aby sie nie posklejały ) i najlepiej mrozic je tak by tez sie nie dotykały a pozniej jak juz sie pomrożą zapakowac razem :)  nie beda posklejane. 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martaa1989m

Ja zawsze mrożę surowe :) 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa

Pierwszy raz słyszę, że się mrozi gotowane pierogi surprise Ja zawsze mroże surowe. najpierw na tacce do zamrażalnika a za jakiś czas do woreczka i już :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
grejfrutowa

Ja bym lekko podgotowała, a potem zamroziła. Możesz dać trochę oleju do gotowania albo lepiej do woreczka, wtedy się nie skleją. Jak będziesz odmrażać to też gotuj w wodzie z olejem

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewolkus26

zawsze tylko i wyłącznie surowe mrożę... dodam, że ciasto robie zupełnie inaczej, ale nie ma to najmniejszego znaczenia

Twój komentarz