« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anetkaa
anetkaa

2013-06-20 18:12

|

Dieta niemowlęcia

Nadal wprowadzam synkowi nowości, czy powinnam wstrzymać się z wprowadzeniem glutenu?

Właściwie powinnam już zacząć mu ten gluten podawać, ale nadal dostaje 'nowe smaki' ze słoiczków i mam dylemat.

Chodzi o to, żebym wiedziała na co synek (jeśli będzie to miało miejsce) źle zareaguje, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ;)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcelka089

wstrzymaj się z nowymi smakami i zacznij podawać gluten

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paula31

Ja bym dawała to co daje do tej pory i wprowadziła gluten. Dawałabym 5 dni gluten i jak się nic nie będzie dziać to wróciłabym do wprowadzania innych smaków. Potraktuj gluten tak jak byś podała nowy smak.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20

U mnie normalnie pediatra powiedziała żebym zaczęła wprowadzać gluten ale też trzymała się tabeli żywienia

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
meziczka

zawsze gluten powinno się dawać po 4 mies a nie później niż
w 6 miesiącu

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nowaja

czytałam ze jesli nie wprowadzi się glutenu w 5 miesiacu to pozniej nalezy skonsultowac jego wprowadzanie z pediatrą