« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kalla
kalla

2013-10-09 16:16

|

Pozostałe

Obiad - pstrąg z patelni, jak zrobić?

Jakie przyprawy, smażyć lepiej na oliwie czy na maśle klarowanym, ile w ogóle smażyć?
Chcę sobie przypomnieć smak pysznej rybki z wakacji nad morzem :-) mmmmmmniam!

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kalla

oczywiście chodzi mi o tuszę (tzn. pstrąga w całości) a nie filet ;-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamaoskara

Pstrągi z patelni

Składniki: 2 pstrągi, 4 ząbki posiekanego czosnku, 2 łyżki masła, 1 pęczek koperku, 1 cytryna, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju do smażenia, sól.

Przygotowanie: Pstrągi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, skrop z wierzchu i w środku
sokiem z cytryny i posól. Każdą rybę wypełnij masłem wymieszanym z czosnkiem i posiekanym koperkiem. Zepnij wykałaczkami. Obtocz pstrągi w mące i smaż, aż będą złote.

Piec 12minut.

Kupilaś w biedronce?:D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kalla

Dzięki,
haha nie, w Lidli, ale w Biedronce też widziałam wczoraj ;-)