« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam
akjam

2012-07-20 16:57

|

Pozostałe

Ogorkowe przetwory-weki

Wlasnie pasteryzuje sloiki z ogorkami w musztardzie(pychota)robie je sama pierwszy raz i nie jestem pewna czy zakretki chwytaja,skad mam to wiedziec?nic za bardzo nie syczy,a jak kiedys robilam przetwory malemu z owocow to syczalo.. :/

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mama4412

nie jestem pewna ale pamietam jak kiedys mama robila, to odwracala sloik do gory nogami i patrzala czy powietrze leci w gore.
(pychotka takie ogoreczki w musztardzie)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
olucha

Weki powinny być trochę wklęsłe(zassane).

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ksiezniczka

A nie chciałabyś mi jednego słoiczka posłać kurierem? :>

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

A nie chciałabyś mi jednego słoiczka posłać kurierem? :>
Chcialabym,ale to szlachetne ogorki z szlachetnej uprawy ,i musztarda sprowadzana z Musztardowni wiec cena moze cie powalic..ale kogo jak kogo ciebie stac :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
migrena

Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)

Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ksiezniczka

A nie chciałabyś mi jednego słoiczka posłać kurierem? :>
Chcialabym,ale to szlachetne ogorki z szlachetnej uprawy ,i musztarda sprowadzana z Musztardowni wiec cena moze cie powalic..ale kogo jak kogo ciebie stac :)
Ależ oczywiście, że Księżniczkę stać! A co! Zaraz powiem memu księciu by wyciągał te złote sztabki z sejfu i słał w trymiga do Akjam :D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)

Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
http://www.smaczny.pl/przepis,ogorki_w_zalewie_musztardowej
tyle ze ja obieram ogorki
A wkladam sloiki do garnka z zimna woda i gotuje dosc dlugo bo zalewa w sloikach jest zimna nie podgrzewana,i nie odwracalam sloikow

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)

Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
ale maja sie gotowac odwrucone,czy juz po

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
migrena

Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)

Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
ale maja sie gotowac odwrucone,czy juz po
Dzięki za przepisa ;)
Na kiszone zalewam wrzącą zalewą, zakręcam i obracam od razu. Jeśli chodzi o pasteryzację to chyba nie trzeba obracać, ale ja pewnie jak skuszę się na ten przepis to pewnie z przyzwyczajenia będę przewracać - już po ugotowaniu.

dziewczyny nie gotujcie odwróconych słoików bo Wam powybuchają