« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolina1987
karolina1987

2013-06-28 13:05

|

Potrzebna kategoria poradnika

Coś z kurczaka- pierś light

Pierś pojedynczą myjemy, oddzielamy polędwiczki, z wierzchu nacinamy nożem (na głębokość ok. 2 cm), przyprawiamy ulubionymi przyprawami ( ja wybrałam sól, pieprz i lubczyk). Przygotowujemy sobie większy kawałek foli aluminiowej, lejemy na nią kilka kropel oleju/ oliwy, układamy na niej pierś, na pierś układamy pomidory (plaster ok. 1 cm) i trochę masła. 

Folię zawijamy wzdłuż, ale nie na ścisk, tak aby zostało piersi trochę "miejsca". Do naczynia żaroodpornego wlewamy wody (tyle żeby pierś swobodnie pływała).

Naczynie wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na 30-40 min.

Pierś po przygotowaniu jest soczysta, miękka i pyszna ! Dodatkowo  lekkostrawna ;) Można przygotować ją bez pomidora, podajemy z ziemniakami, frytkami lub jak kto lubi ! ;)) Polecam !!!

 

 

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anikaa269

Z ptaelni smazona w papirusie bez tluszczu tej jest soczysta, polecam :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

Dietetycznie z frytkai ;) mniam :P cool

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
poducha

do naczynia jest wlana woda?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolina1987

Tak Podusiu, do naczynia :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolina1987

badangel87 sama pierś lekkostrawna, o frytkach nie wspominałam :P