« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
beniszka1
beniszka1

2014-01-12 12:43

|

Potrzebna kategoria poradnika

słodkości...

CIASTO CYCUSZKI MURZYNKI INACZEJ OŻYROK biszkopt:6 jaj 1 szkl.cukru 1 szkl.mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno mikserem dodac cukier następnie mieszając łyżką drewnianą dodać żółtka makę z proszkiem wylac na forme prostokątną wyłożoną papierem do pieczenia piec 40min w 175 stopniach                                  BISZKOPT MAKOWY:6 białek 150g maku suchego nie mielonego 150g wiórek kokosowych 150g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Białka ubić na sztywno mikserem nastepnie mieszając łyżką drewnianą dodać cukier mak kokos i proszek do piecz.piec 35 min.w 175 stopniach.KREM BUDYNIOWY pół litra mleka 2 łyżki mąki tortowej 1 biały budyń trzy czwarte szklanki cukru 1 kostka margaryny zagotować wszystko oprócz margaryny po wystudzeniu budyniu zmiksowac z margaryną na jednolitą masę na wierzch potrzebujemy herbatniki i alkohol .PRZEŁOŻENIE CIASTA biszkopt można nasączyc mlekiem połowa kremu na to biszkopt makowy reszta kremu na to herbatniki lub biszkopty nasączone alkoholem na to polewa czekoladowa i mozna jeszcze ozdobic na kążde ciasteczko rodzynka.             Wydaje się skomplikowany przepis ale w rzeczywistości jest bardzo prosty i pyszny smacznego :)

Komentarze

Brak komentarzy