« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

2011-11-28 20:06

|

Potrzebna kategoria poradnika

Paszteciki

 

Farsz:

 

80dag pieczarek

2jaja

7dag masła

1 cebula

olej

sól pieprz do smaku

 

 

CIASTO:

 

2 szkl  mąki pszennej

1/2 kostki margaryny

1jajo

2dag drożdży

1/2szkl kwaśnej śmietany

sól do smaku

 

WYKONANIE:

 

Pieczarki pokroić i udusić  w rondlu.

Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć na oleju

Jajko ugotowane na twardo polączyć z  resztą składników na farsz zemleć przez maszynke dodać sól pieprz i masło a następnie podsmażyć na patelni

Mocno schłodzoną margarynę posiekać z mąką dodać pokruszone drożdze jajko i śmietane.

dokładnie wyrobić na lekka mase rozwałkować i uformować paszteciki posmarować na górze białkiem i posypać makiem. Piec ok 15-20 minut 

 

Komentarze

Brak komentarzy