« Powrót Następne pytanie »

2011-06-09 14:49

|

Pozostałe

Przepis z białym winem

Mam w domu trochę otwartego białego wina. Trochę niedobre i żal wylewać. Najchętniej zrobiłabym jakąś potrawę, ale nie mam pomysłu. W necie niby sporo, ale nic sprawdzonego. Coś polecicie może? :)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
johana162

Można dodać do risotta, bo fajnie się "wchłania" w ryż, albo poddusić mięsko, i wyjdzie fajny aromatyczny sosik
:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30

Zajrzyj do klubu " co na obiad" może coś znajdziesz.Na pewno jest wino w przepisie na schab po prowansalsku
http://40tygodni.pl/kluby/177,0,Co-na-obiad,profil.html

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi

a moze makaron ze szpinakiem w bialym wnie posypany zstartym zoltym serem? Makaron mozna ugotowac obojetnie jaki- swiderki, muszelki, nitki, jak kto woli:)
Pyszne i proste. Do szpinaku smazonego na masle (np mrozony) dodajesz kilka zabkow czosnku na patelni, troszke marchewki z groszkiem (mieszanka ze sloika-odcedzona), podlewasz bialym winem i podduszasz, dodajesz smietany i doprawiasz do smaku pieprzem, sola. podajesz z makaronem posypanym zoltym startym serem :) Wyprobowany przeze mnie przepis. smacznego!!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi

daj znac czy wyprobowalas i czy smakowalo ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi

aaa zapomnialam dodac ze czosnek ma byc wycisniety przez preske;)

a moze makaron ze szpinakiem w bialym wnie posypany zstartym zoltym serem? Makaron mozna ugotowac obojetnie jaki- swiderki, muszelki, nitki, jak kto woli:)
Pyszne i proste. Do szpinaku smazonego na masle (np mrozony) dodajesz kilka zabkow czosnku na patelni, troszke marchewki z groszkiem (mieszanka ze sloika-odcedzona), podlewasz bialym winem i podduszasz, dodajesz smietany i doprawiasz do smaku pieprzem, sola. podajesz z makaronem posypanym zoltym startym serem :) Wyprobowany przeze mnie przepis. smacznego!!
bardzo ciekawie to brzmi
myślę, że spróbuję
jutro śmigam po szpinak (bo mam tylko taki rysiowy - w słoiczku hippa ;) )