« Powrót Następne pytanie »

2012-12-08 16:45

|

Pozostałe

Pytanie do kobiet ze wsi, lub obeznanych w temacie zabijania kaczek.

Chodzi za mną czerninka...
Lecz wiem ,że są sezony na nią.
NIe pamiętam tylko, czy powinno się krew kupywać na wiosnę, czy na jesień...

Któraś wie?:)
Achh powiedzcie, bo muszę nacieszyć moje podniebienie tą niebiańską zupką:)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dominika0209

Wampirzyca :D

ja tam się nie znam, ale z tego co orientuję się w kulinariach, to krew musi być świeża, i z octem żeby nie skrzypnęła. Ale z tego co się orientuję to można kupić mrożoną krew :D

Poruszyłaś wampirzy temat ^^

Postaram się zapytać babci ;D ona pewnie lepiej będzie wiedzieć ;p

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
wabik

Już mi słabo na samą myśl o czerninie... oO ;)

ja tam się nie znam, ale z tego co orientuję się w kulinariach, to krew musi być świeża, i z octem żeby nie skrzypnęła. Ale z tego co się orientuję to można kupić mrożoną krew :D

Poruszyłaś wampirzy temat ^^

Postaram się zapytać babci ;D ona pewnie lepiej będzie wiedzieć ;p
Będe wdzięczna:)

Już mi słabo na samą myśl o czerninie... oO ;)
Coo Ty gadasz. Z kluseczkami i owocami , pyszna jest.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marchunia

Jak byłam mała, miałam może jakieś 4-5 lat to rodzice zrobili mnie w bambuko i powiedzieli, że to zupka CZEKOLADKOWA! Ponoć jadłam i chwaliłam.... Teraz za żadne skarby świata nikt by mnie nie nakłonił do zjedzenia krwi. Blee