« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
katiuszka

2014-01-18 08:31

|

edyt. 2014-01-18 08:33

|

Pozostałe

Sorgo.. .czy ktoras z Mam używa w kuchni?

http://kuchnia.wp.pl/kat,1037881,title,Sorgo-bezglutenowy-hit,wid,16337824,wiadomosc.html?ticaid=1120b1

"Może być świetnym urozmaiceniem diety bezglutenowej u osób chorych na celiakię, nie zawiera bowiem glutenu. Nie powinno być jednak stosowane w diecie jako główne źródło produktów zbożowych, gdyż nie zawiera dużej grupy witamin i minerałów. Natomiast mąka z sorgo będzie świetnym urozmaiceniem bezglutenowych wypieków, takich jak: chleby, bułki, ciasta czy ciasteczka. Doskonale nadaje się także do zagęszczania zup oraz sosów. Płatki lub kasze mogą z sorgo być doskonałym dodatkiem do musli lub mieszanek płatków i bakalii - mówi Ewa Zygmanowska. "

Odpowiedzi

Bądź pierwszą osobą, która udzieli odpowiedzi!