« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88
doloress88

2015-01-13 17:05

|

Pozostałe

Sprawdzony przepis na pizzę..

poproszę :)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
asiunia122

Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88

Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
a ile tej mąki i drożdzy i jakich drożdzy :)?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
asiunia122

Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
a ile tej mąki i drożdzy i jakich drożdzy :)?
Sypie na oko ok. 0,5 kg maki i do tego drozdze babuni kupione w biedrze ;-) ok. 20-30 g.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426

moja sprawdzona:
3 szklanki mąki
szczypta soli
łyzka oleju
pół kostki drożdzy rozpuszczone w szklance ciepłej wody ze szczyptą cukru
zagnieść odstawić na 15 minut i wykładać na blachę
czasem nakłuwam widelcem w paru miejscach i wychodzi pyyycha :) a piekę koło 20 minut

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
justynab23

Ja z tego zawsze robie pizze jest mega puszyste i pyszne oczywiscie doprawiam według swoich upodoban ale jest przepyszne
https://www.youtube.com/watch?v=67qhL4N3U8s

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
olgad89

droższe świeże (kawałek ok 1cmx1cm) rozpuszczam w ciepłej wodzie z łyżeczką soli, to pozniej dodaje do mąki ok 1 szklanka (przewaznie ciut wiecej) i to tyle ale ugniatam pół godziny, ciasto przepyszne :) aa no i pozoniej juz nie odstawiam do wyrośnięcia