Przejrzalam wyszukiwarke i nic konkretnego nie znalazlam. Takze prosze o pomoc :) Czym smakowitym przelozyc biszkopt rozkrojony na 3 czesci? Moze jakas masa, ktora moznaby ladnie posmarowac tez gore i boki tortu?
Czekam na propozycje, byle nie za bardzo skomplikowane, bo zadna ze mnie cukierniczka :D
Odpowiedzi
2011-01-23 12:07:42
Jak chcesz szybki a dobry krem a nie za dlusty, polecam
Kupic torebke kremu do tortu ajerkoniak i pozniej tylko wymieszac go ze smietana. Krem gotowy a smaczny. Mozesz jeszcze do tego kremu dodac likier ale juz na samym koncu
2011-01-23 12:12:16
masa raffaello :
200gr. bialej czekolady
500ml. śmietany 36%
200gr.kokosu
2 śnieżki na mleko
czekol. rozpuscic na parze i schlodzić
śmietanę ubić ze śniezkami na sztywno dodac kokos i czekolady chlodne:) zostawić sobie trochę kokosu do posypania boków i gory mniam :) smacznego ( ps.ja smaruję ciemny jak i jasny biszkopt)
2011-01-23 12:16:07
albo dwa budynie waniliowe lub czekoladowe ugotować na 0,7 litra mleka i po schlodzeniu zmiksować z kostką masła ja jak robie czekoladowa mase to na wierzch posypuje czekoladą startą na tarce :)
2011-01-23 12:24:38
do tej czekoladowej masy mozesz dodac wypestkowane wisnie między jedną warstwę :)
2011-01-23 13:10:15
ja jestem leń i beztalencie do ciast i zawsze kupuje krem do karpatek i tortów gotowy w proszku :P 100% że wyjdzie
2011-01-23 14:46:40
Ja robię taki krem:
1/2 l mleka, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 torebki budyniu.
Wszystko zmiksować i ugotować z tego budyń (ja cały czas jak stoi na gazie mikruję, żeby nie było grudek). Wystudzić i dodać wcześniej utarte masło. Czasami dodaję jakiś aromat albo smakowy budyń zamiast śmietankowego, ale ze śmietankowym najlepszy.
Tylko że jak masz biszkopt na 3 części przekrojony to musisz z podwójnej porcji zrobić.
SMACZNEGO :)
2011-01-23 14:57:07
mmmmm No pysznie brzmi :)
Cos wybiore, chyba na bazie tych budyniow :) Kazdy przewaznie lubi budyn to i taka masa powinna smakowac.
2011-01-23 15:22:08
najlepszy i najprostszy to ubic bita smietane i do ubitej juz smietany dodac serek mascarpone i dobrze wymieszac , pycha i nie jest tlusty !
2011-01-23 16:50:47
to ja robię tak ubijam śmietane 30% dużą dodaje cukru pudru żeby była słodsza potem dodaje do niej ten fix do śmietany żeby biszkopt nie nasiąknął śmietaną i dodaje jeszcze 1/3 galatetki dla smaku( 1/3 galaretki daje do śmietany i miksuje a reszte daje na góre tortu)
Kategorie pytań
-
Antykoncepcja
-
Bezpłodność
-
Choroby i zdrowie
-
Ciuszki dla bobasa
-
Dieta karmiącej mamy
-
Dieta niemowlęcia
-
Dieta przyszłej mamy
-
Edukacja i wychowanie
-
Ginekologia
-
Gry i zabawy
-
Higiena i pielęgnacja
-
Laktacja i karmienie
-
Moda i Uroda
-
Nianie, opiekunki
-
Niemowlęta
-
Noworodki
-
Objawy ciąży
-
Poronienie
-
Poród i Połóg
-
Pozostałe
-
Prawo
-
Prawo i ciąża
-
Przebieg ciąży
-
Rozwój dziecka
-
Sport i Ćwiczenia
-
Sport i ćwiczenia dla mamy
-
Sprzedam
-
Szpitale, lekarze, położne
-
Uwagi i opinie
-
Zabawki i akcesoria
-
Zakupy
-
Zdrowie w ciąży
Pytania o ciąże
- 1 tydzień ciąży
- 2 tydzień ciąży
- 3 tydzień ciąży
- 4 tydzień ciąży
- 5 tydzień ciąży
- 6 tydzień ciąży
- 7 tydzień ciąży
- 8 tydzień ciąży
- 9 tydzień ciąży
- 10 tydzień ciąży
- 11 tydzień ciąży
- 12 tydzień ciąży
- 13 tydzień ciąży
- 14 tydzień ciąży
- 15 tydzień ciąży
- 16 tydzień ciąży
- 17 tydzień ciąży
- 18 tydzień ciąży
- 19 tydzień ciąży
- 20 tydzień ciąży
- 21 tydzień ciąży
- 22 tydzień ciąży
- 23 tydzień ciąży
- 24 tydzień ciąży
- 25 tydzień ciąży
- 26 tydzień ciąży
- 27 tydzień ciąży
- 28 tydzień ciąży
- 29 tydzień ciąży
- 30 tydzień ciąży
- 31 tydzień ciąży
- 32 tydzień ciąży
- 33 tydzień ciąży
- 34 tydzień ciąży
- 35 tydzień ciąży
- 36 tydzień ciąży
- 37 tydzień ciąży
- 38 tydzień ciąży
- 39 tydzień ciąży
- 40 tydzień ciąży