« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
finjenta

2017-10-25 14:00

|

Uwagi i opinie

W jaki sposób przygotowywujesz sos bolognes do makaronu.

Podzielcie się wskazówkami, przepisami.

Najlepsza odpowiedź!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
luthien

Wsypuję zawartość proszku z torebki do wody, mieszam i dodaję do mięsa ;p niezawodny sposób hehe

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
justi24

Podsmażam mięso na cebulce ,dodaje pomidory w puszce,przyprawy i trochę koncentratu i dusze aż pomidory się rozgotuja

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agathe

Ja tak jak justi tylko dokladam jeszcze albo sos gotowy w słoiku albo w torebce.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta

Edit:!
Sos Boloński. Ale myślę że wiece o który chodzi..

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szoszanka1

Robię na mięsie wołowym ( nie jem mięsa wieprzowego, więc zawsze zastępuje). Dusze mięso mielone na oleju, dodaje cebulkę, papryke, pomidory w puszce, i przyprawy. Może być jeszcze łyżeczka koncentratu. ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolinainikola

Cebulkę podsmażam, dodaję mięsko. Przyprawiam. Dodaję koncentrat pomieszany z ketchupem. A ostatnio miałam od siostry sos zrobiony w domu. Papryka, pomidory, cebulka - przepyszny. Ze sklepu mi nie podchodzą. Czasem kupuję w torebce fix i po prostu mięsko cebulka i ten fix.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta

Robię na mięsie wołowym ( nie jem mięsa wieprzowego, więc zawsze zastępuje). Dusze mięso mielone na oleju, dodaje cebulkę, papryke, pomidory w puszce, i przyprawy. Może być jeszcze łyżeczka koncentratu. ;)
Racja. Wołowina jest niezbędna do sosu. Ja daje 50÷50 z wieprzowina.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kajka10

mięsko podsmazam z cebulą, potem przecier pomidorowy taki w kartoniku (dla mnie o wiele lepszy niz koncentrat czy pomidory w puszce), do tego troche bazylii

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
luthien

Wsypuję zawartość proszku z torebki do wody, mieszam i dodaję do mięsa ;p niezawodny sposób hehe