« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kamciosik
kamciosik

2014-06-19 09:36

|

Pozostałe

Wekowanie słoików w piekarniku.

Dziewczyny potrzebuje instrukcji jak wekuje się słoiki w piekrniku? Ile stopni i jak długo?
Kurcze niezła kicha mając 31 lat pierwszy raz robie przetwory i nie wiem jak się do tego zabrać :P Wcześniej Mamusia dawała przetwory:D

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

A ja nawet nie wiedziałam, że to się da zrobić w piekarniku :D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kamciosik

A ja nawet nie wiedziałam, że to się da zrobić w piekarniku :D
ja też się dowiedziałm wczoraj :P że niby szybciej i taniej jak ktoś ma kuchnię indukcyjną. Moja mama miała kuchnię gazową i robiła w garnku. Ja nie dorobiłam się dużego gara dostosowanego do indukcji a po 2 słoiki nie będę tego robić.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb

tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:

http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

ja wekuje miesko ( takie domowe konserwy w piekarniku ) ni ewiem czy to tak samo jak dżemy :)
wstawiam na blaszce do zimnego piekarnika słoiki , włączam piekarnik na 180 stopni jak miesko zaczyna sie gotowac w słoikach od tego czasu trzymam 2 godziny , potem wyłaczasz i dopiero jak sa zimne wyjmuje .

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kamciosik

tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:

http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
Dzięki za linka bardzo przydatny:) Tylko mam pytanie ,bo nie znalazłam odpowiedzi na stronce. Do piekarnika wstawiasz normalnie słoiki nie do góry dnem? I na jakiej funkcji piekarnika wekować? Termoobieg? czy tylko dolne grzanie?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:

http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
Dzięki za linka bardzo przydatny:) Tylko mam pytanie ,bo nie znalazłam odpowiedzi na stronce. Do piekarnika wstawiasz normalnie słoiki nie do góry dnem? I na jakiej funkcji piekarnika wekować? Termoobieg? czy tylko dolne grzanie?
wkladasz normalnie wieczkiem do gory , z termoobiegiem :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kamciosik

tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:

http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
Dzięki za linka bardzo przydatny:) Tylko mam pytanie ,bo nie znalazłam odpowiedzi na stronce. Do piekarnika wstawiasz normalnie słoiki nie do góry dnem? I na jakiej funkcji piekarnika wekować? Termoobieg? czy tylko dolne grzanie?
wkladasz normalnie wieczkiem do gory , z termoobiegiem :)
Dziękuje :*