« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka
tofinka

2013-10-19 18:11

|

Pozostałe

Z cyklu "kulinarnie"... .

Jak robicie schabowe, to przyprawiacie go jeszcze przed obtoczeniem go w panierce czy może juz na patelni? słyszałam, że na druga opcja jest poprawna, dlatego od niedawna ją stosuję.


to było pytanie do ankiety, a teraz mam przy okazji drugie pytanie: myslicie, ze da się "uratowac" drewnianą deske do krojenia, ktora od namoczenia skrzywiła się i podczas krojenia na niej jedzenia kołysze się niemiłosiernie. Oczywiście mój mąż ją tak zaprawił. PRzed myciem naczyń włożył ja na kilka godzin do wody //zonk

Odpowiedzi

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

dosalam czasami tuz po usmazeniu :) wypaczonej deski nie da sie raczej uratować , chyba ze ja namoczysz jeszcze raz i wsadzisz w imadło albo przyciśniesz ciężką prasą .

Kup sobie nowa przeciez desta to nie majątek .

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamusiaa

Najpierw przyprawiam ale troszke ,na patelnie i na patelni jeszcze przyprawiam solą ;))

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bonita

Kilka godzin wcześniej przyprawiam czosnkiem, solą i pieprzem z młynka. Później obtaczam w jaju i w bułce tartej albo w płatkach kukurydzianych i na patelnię. Smażę na margarynie.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mimimi

Zawsze przyprawiam tylko jajko, najczesciej wegeta, pozniej juz nic nie sole, nie pieprze i nie doprawiam tylko obtaczam najpierw w jajku, pozniej w bulce tartej i jeszcze raz w jajku :) i na patelnie.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lilith

deski chyba nie urtatujesz. A schabowe lubię ostre więc przyprawiam przed panierowaniem, chociaż słyszałam, że powinno się na patelni ;p

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
Jak Bonita z tym że schab smaze na smalcu,bo wieprza prawidłowo smaży się na wieprzu. Margaryny nie używam nigdy do niczego,bo nie cierpię jej smrodu.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anetkaa

Podobnie jak mimimi doprawiam jajko, z tym że najpierw bułka tarta, potem jajko i znów bułka.

Twój komentarz