Szukalam w necie ale jest tego tyle ze nie wiadomo co wybrac...
Odpowiedzi
2012-05-11 11:46:39
Składniki
-1 kg jabłek
- 4 szklanki mąki
- 1 kostka masła lub margaryny
- 4 jajka
- 20 dag cukru
- 1 małe opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder i cynamon do posypania
sposób przygotowania:
Ten przepis wymaga wcześniejszego podpieczenia placka. Ale po kolei. Mąkę i masło przesiekać, rozestrzeć grudki palcami. Dodać cukier wanilinowy, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto na jabłecznik. Połowę wyłożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Podpiec. Na placek zetrzeć jabłka na tarce z dużymi oczkami. Posypać cukrem i cynamonem. Następnie ubić pianę z białek, stopniowo dodając 20 dag cukru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć wycięte paski z pozostałego ciasta, tworząc kratkę. Można też pokryć ciasto kruszonką. Jabłecznik piec do zarumienienia, ok. 40 minut w temp. ok 160 st. C. Jabłecznik gotowy! Wystarczy oprószyć cukrem pudrem.
prosty i pyszny. mój ulubiony. często go robię i zawsze się udaje. możesz też go zrobiś na białym biszkopcie zamiast kruchego ciasta.
2012-05-11 14:25:33
-1 kg jabłek
- 4 szklanki mąki
- 1 kostka masła lub margaryny
- 4 jajka
- 20 dag cukru
- 1 małe opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder i cynamon do posypania
sposób przygotowania:
Ten przepis wymaga wcześniejszego podpieczenia placka. Ale po kolei. Mąkę i masło przesiekać, rozestrzeć grudki palcami. Dodać cukier wanilinowy, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto na jabłecznik. Połowę wyłożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Podpiec. Na placek zetrzeć jabłka na tarce z dużymi oczkami. Posypać cukrem i cynamonem. Następnie ubić pianę z białek, stopniowo dodając 20 dag cukru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć wycięte paski z pozostałego ciasta, tworząc kratkę. Można też pokryć ciasto kruszonką. Jabłecznik piec do zarumienienia, ok. 40 minut w temp. ok 160 st. C. Jabłecznik gotowy! Wystarczy oprószyć cukrem pudrem.
prosty i pyszny. mój ulubiony. często go robię i zawsze się udaje. możesz też go zrobiś na białym biszkopcie zamiast kruchego ciasta.
Kategorie pytań
-
Antykoncepcja
-
Bezpłodność
-
Choroby i zdrowie
-
Ciuszki dla bobasa
-
Dieta karmiącej mamy
-
Dieta niemowlęcia
-
Dieta przyszłej mamy
-
Edukacja i wychowanie
-
Ginekologia
-
Gry i zabawy
-
Higiena i pielęgnacja
-
Laktacja i karmienie
-
Moda i Uroda
-
Nianie, opiekunki
-
Niemowlęta
-
Noworodki
-
Objawy ciąży
-
Poronienie
-
Poród i Połóg
-
Pozostałe
-
Prawo
-
Prawo i ciąża
-
Przebieg ciąży
-
Rozwój dziecka
-
Sport i Ćwiczenia
-
Sport i ćwiczenia dla mamy
-
Sprzedam
-
Szpitale, lekarze, położne
-
Uwagi i opinie
-
Zabawki i akcesoria
-
Zakupy
-
Zdrowie w ciąży
Pytania o ciąże
- 1 tydzień ciąży
- 2 tydzień ciąży
- 3 tydzień ciąży
- 4 tydzień ciąży
- 5 tydzień ciąży
- 6 tydzień ciąży
- 7 tydzień ciąży
- 8 tydzień ciąży
- 9 tydzień ciąży
- 10 tydzień ciąży
- 11 tydzień ciąży
- 12 tydzień ciąży
- 13 tydzień ciąży
- 14 tydzień ciąży
- 15 tydzień ciąży
- 16 tydzień ciąży
- 17 tydzień ciąży
- 18 tydzień ciąży
- 19 tydzień ciąży
- 20 tydzień ciąży
- 21 tydzień ciąży
- 22 tydzień ciąży
- 23 tydzień ciąży
- 24 tydzień ciąży
- 25 tydzień ciąży
- 26 tydzień ciąży
- 27 tydzień ciąży
- 28 tydzień ciąży
- 29 tydzień ciąży
- 30 tydzień ciąży
- 31 tydzień ciąży
- 32 tydzień ciąży
- 33 tydzień ciąży
- 34 tydzień ciąży
- 35 tydzień ciąży
- 36 tydzień ciąży
- 37 tydzień ciąży
- 38 tydzień ciąży
- 39 tydzień ciąży
- 40 tydzień ciąży