« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
gabrys2012
gabrys2012

2012-09-22 11:29

|

Przebieg ciąży

Zatrucie ciążowe.

Jakie są objawy zatrucia ?
Strasznie swędzą mnie stopy i łydki. Spuchły mi też stopy. ;(

Odpowiedzi

kochana twoje objawy niemają nic wspólnego z zatruciem ciążowym,ale raczej zmenczonym ciałam.

To, że puchniesz to norma. Nienormalne jest wtedy gdy po nocy ta opuchlizna nie schodzi. Mają prawo puchnąć ręce a nawet twarz. Grunt żeby po nocy schodziło. :-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
gabrys2012

To, że puchniesz to norma. Nienormalne jest wtedy gdy po nocy ta opuchlizna nie schodzi. Mają prawo puchnąć ręce a nawet twarz. Grunt żeby po nocy schodziło. :-)
Kurcze , sęk w tym że nie schodzi. ;/
Pytałam położną o to , ale twierdzi , że to normalne.. ;-(

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
miedziana

Poproś o skierowanie na badanie moczu, żeby sprawdzić czy nie ma w nim białka. Jak ci nie dadzą to zrób sama, to naprawdę dużo nie kosztuje a będziesz miała spokój.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
gabrys2012

Poproś o skierowanie na badanie moczu, żeby sprawdzić czy nie ma w nim białka. Jak ci nie dadzą to zrób sama, to naprawdę dużo nie kosztuje a będziesz miała spokój.
Dzieki . Tak zrobie :)

wymioty w ciąży ,obrzęki twarzy i kończy,stan przedrzucawkowy oraz rzucawka ciążowa.zaburzenia widzenia......objawy!!!Zatrucie ciążowe grozi niedotlenieniem lub śmiercią płodu, poronieniem, porodem przedwczesnym lub urodzeniem dziecka z zaburzeniami rozwojowymi, m.in. z upośledzeniem umysłowym.

Profilaktyka zatrucia ciążowego obejmuje, m.in. stosowanie specjalnej diety niskosodowej (ograniczanie spożycia soli w celu redukcji ryzyka nadciśnienia) i wysokobiałkowej. Niedobory białka w ciąży należy uzupełniać spożywaniem produktów bogatych w ten składnik odżywczy, np. serów, fasoli, grochu czy chudego mięsa.