« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anetka121990
anetka121990

2012-12-13 23:16

|

Dieta niemowlęcia

kiedy moge dac dziecku

w jakim miessiacu moge dac mojej corci mleko z kaszką manną? slyszalam ze mozna tez dawac zółtko do mleka dziecku. kiedy mozna tak dawac dziecku?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Kaszke manna w 5. miesiacu tzn.jak sie zaczyna wprowadzac gluten. Co do zoltka to ja zaczelam dawac w 7. ale nie do mleka, bo ono przciez wtedy chyba jest surowe?...tylko do zupek- ugotowane. Jak dla mnie to surowe jest zbyt niebezpieczne ze wzgledu na salmonelle itd.

Z żółtkiem zaczekaj do siódmego miesiąca, wtedy dawaj na początek dwa razy w tygodniu po pół żółtka do obiadku.
Kaszę manną możesz zacząć podawać po ukończeniu piątego miesiąca. Ja gotowalam zupkę "jarzynową" i do niej dodawałam troszkę kaszy mannej, później wszystko razem miksowałam.
Ps może się nie znam, ale nigdy nie słyszałam o dodawaniu żółtka do mleka..

Kaszke manna w 5. miesiacu tzn.jak sie zaczyna wprowadzac gluten. Co do zoltka to ja zaczelam dawac w 7. ale nie do mleka, bo ono przciez wtedy chyba jest surowe?...tylko do zupek- ugotowane. Jak dla mnie to surowe jest zbyt niebezpieczne ze wzgledu na salmonelle itd.
Hehehehe przecież nikt nie napisał o surowym żółtku :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Kaszke manna w 5. miesiacu tzn.jak sie zaczyna wprowadzac gluten. Co do zoltka to ja zaczelam dawac w 7. ale nie do mleka, bo ono przciez wtedy chyba jest surowe?...tylko do zupek- ugotowane. Jak dla mnie to surowe jest zbyt niebezpieczne ze wzgledu na salmonelle itd.
Hehehehe przecież nikt nie napisał o surowym żółtku :)
No wiem, ale jakos nie moge sobie wyobrazic zeby dawac ugotowane do mleka???

Kaszke manna w 5. miesiacu tzn.jak sie zaczyna wprowadzac gluten. Co do zoltka to ja zaczelam dawac w 7. ale nie do mleka, bo ono przciez wtedy chyba jest surowe?...tylko do zupek- ugotowane. Jak dla mnie to surowe jest zbyt niebezpieczne ze wzgledu na salmonelle itd.
no chyba, że masz od swoich kur:) jajko możesz zawsze zalać wrzątkiem przed rozbiciem i pozbyć się będących na nich bakterii:)ale ja też do mleka nie daję, gotuję je na miękko a mała wpitala jak małpa kit:D