« Powrót Następne pytanie »

2011-11-29 11:30

|

Pozostałe

pytanie nie na temat, bigos :P

dziewczyny obiecałam dziś mojemu facetowi że zrobie bigos, pierwszy raz w życiu robiłam, no i wyszedł troszke za kwaśny. Chyba coś nie tak zrobiłam z kapustą, zapomnialam wypłukać. co mogłabym zrobić, dodać żeby uratować go jeszcze

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izabela8401

dodaj cukru ale powoli żebyś nie przesadziła :)

jeżeli wyszedł tylko troszeczkę za kwaśny to spróbuj dodać rodzynek lub troszeczkę powideł. Albo wez jakąś część bigosu i odcedz na durszlaku. Po zmieszaniu powinien być ok.(co najwyżej pózniej możesz doprawić jeżeli troszkę straci smak)
Mam nadzieję ze pomoglam;)

albo odgotuj słodką kapustę w oddzielnym garnku i potem dodaj u nas zawsze sie robi taki pół na pół i nie płuczemy kapusty jeszcze nigdy nie byl za kwaśny

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sea29

albo odgotuj słodką kapustę w oddzielnym garnku i potem dodaj u nas zawsze sie robi taki pół na pół i nie płuczemy kapusty jeszcze nigdy nie byl za kwaśny
ja tez tyak robie i czasem dodaje suszone sliwki...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
truskaffka

ja jak mi za kwaśny wyjdzie odlewam z niego kwaśną wodę i dodają normalną przegotowaną