« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katita
katita

2011-06-29 20:46

|

Pozostałe

pytanie o przechowywanie...

wiec chcialam Was zapytac w jaki sposob i ile czasu przechowujecie przecierki z warzyw i owocow w lodowce (bez zadnych dodatkow,np.marcheweczke ugotowana i zmiksowana) i czy zamrazacie...

Jak to wyglada u Was??? moze wcale tak nie robicie i codziennie gotujecie dziecku???

Odpowiedzi

Ja zazwyczaj gotuje na dwa dni, jedna porcje jemy w dzien gotowania a druga przechowuje w plastykowym pojemniku(zamknietym)i mamy na drugi dzien.Nigdy dluzej nie trzymalam.Tak samo z przecierami z owocow.Pozdrawiam

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katita

aha,no tez tak myslalam
synek nie zje za duzo na raz a gotowac codziennie jedna marchewke,no mozna i tak ale tak co drugi dzien bede gotowac dwie ;)
Dziekuje :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31

Jak młoda była młodsza robiłam gar rosołu potem dzieliłam na różne zupki:brokułowa,warzywna,pomidorowa,ogórkowa,i wlewałam to do słoików i wekowałam około pół godzinki i jak były zimne słoiki dawałam je do lodówki.Zawsze miałam zupkę dla małej i nigdy nie była kwaśna czy coś tam.

wiem,że jest z tym pipcenia,bo tu ryż gotowałam,tu ziemniaki,makaron,kaszę ale jak zawekowałam z wielkiego garnca 18 słoiczków po drzemie to miałam spokój na 18 dni z obiadami dla małej a to dla mnie było bardzo cenne i wygodne.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
veecky

Gotuje zazwyczaj 3 porcje. 2 dni z rzędu je to samo a 1 porcję od razu zamrażam.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agulek

Ja tez gotuje na dwa dni.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tera

Jak młoda była młodsza robiłam gar rosołu potem dzieliłam na różne zupki:brokułowa,warzywna,pomidorowa,ogórkowa,i wlewałam to do słoików i wekowałam około pół godzinki i jak były zimne słoiki dawałam je do lodówki.Zawsze miałam zupkę dla małej i nigdy nie była kwaśna czy coś tam.
To tak jak my. A teraz jemy blw, wiec wszyscy jemy to samo- no może tylko nasza dieta jest przy tym nieco zdrowsza :)