« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcysiaaa20
marcysiaaa20

2012-11-16 12:58

|

Pozostałe

racuchy przepis

Kochane macie jakiś dobry sprawdzony,i szybki przepis na racuszki ?:)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
krysiula

ciasto robisz jak na naleśniki tylko ciut gęstsze, dodajesz trochę soli, szczyptę sody oczyszczonej i małą nie pełną łyżeczkę proszku do pieczenia i cynamonu oraz bardzo dużo jabłek, pokrojonych w takie średnie plasterki. U mnie mąż jak nigdy nie lubił racuchów bo u niego zawsze inaczej się robiło tak moje uwielbia i sam prosi często, żebym zrobiła.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
foxy492

ciasto robisz jak na naleśniki tylko ciut gęstsze, dodajesz trochę soli, szczyptę sody oczyszczonej i małą nie pełną łyżeczkę proszku do pieczenia i cynamonu oraz bardzo dużo jabłek, pokrojonych w takie średnie plasterki. U mnie mąż jak nigdy nie lubił racuchów bo u niego zawsze inaczej się robiło tak moje uwielbia i sam prosi często, żebym zrobiła.
przepis identyczny jak mój :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karola25

ja też robię ciasto jak na naleśniki tylko zamiast mleka daję kefir albo maślankę i 1 łyżeczkę sody. Ciasto musi być gęste jak nie wiem - budyń... a jabłek nie daję, bo wolę jeść później z dżemem ;-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga77

Ja ZAWSZE robię według tego przepisu. Ostatnio dodaję jabłka, bo mam wysyp :P

http://www.mojewypieki.com/przepis/racuchy-drozdzowe

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcysiaaa20

dzięki dziewczyny:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lepiorek

ciasto robisz jak na naleśniki tylko ciut gęstsze, dodajesz trochę soli, szczyptę sody oczyszczonej i małą nie pełną łyżeczkę proszku do pieczenia i cynamonu oraz bardzo dużo jabłek, pokrojonych w takie średnie plasterki. U mnie mąż jak nigdy nie lubił racuchów bo u niego zawsze inaczej się robiło tak moje uwielbia i sam prosi często, żebym zrobiła.
ja robie prawie tak samo tylko jabłka tre na tarce o grubych oczkach :)