« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lalka
lalka

2013-02-08 10:32

|

Zdrowie w ciąży

salmonella czy jest mozliwe?

dziewczyny prosze o pomoc. moja siostra ostatnio robiła tatar z jajeek- żółtek od kur mojej mamy, (oczywiście ja go nie jadłam), i nic komu nic nie było. ja po jakims tygodniu stania w lodówce przykryte folią z tych białek zrobiłam pianki. oczywiście zapomniałam sie i skosztowałam piany...tzn zaraz wypłułam jak sie zorientowałam co robie, nawet tego nie połknełam. czy jest mozliwość, że mogłam sie zarazic salmonellą albo co mogło sie przez tyen tydzień z tymi białkami stać?ubijały sie super.strasznie sie boje. jakie badanie moge zrobic, bo nie za dobrze sie czuje?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

mozliwe , białek z jajek uzywam jeszcze w ten sam dzien w zyciu bym nie ruszyła takich co staly tydzien , nawet w lodowce .
ale jak nikt ni emial salmonelli to byc moze nic ci nie bedzie , a czemu myslisz z to salmonella ? masz biegunke , wymioty?

Nie wydaje mi się, że mogłaś się zarazić salmonellą... Ale niech ktoś jeszcze się wypowie:)
(kciuk do góry wcisnął mi się przez przypadek - jestem na telefonie :P)

A, no i w jakim sensie nie za dobrze się czujesz??

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
piranhia

mozliwe , białek z jajek uzywam jeszcze w ten sam dzien w zyciu bym nie ruszyła takich co staly tydzien , nawet w lodowce .
ale jak nikt ni emial salmonelli to byc moze nic ci nie bedzie , a czemu myslisz z to salmonella ? masz biegunke , wymioty?
Ja też nie przechowuję w lodówce nawet kilka dni surowego jajka. Ale czy od spróbowania odrazu salmonella...?