« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tinusia80
tinusia80

2012-10-05 11:22

|

edyt. 2012-10-05 11:23

|

Pozostałe

szybki,latwy i smaczny przepis na danie z piersi z kurczaka w tle ..zna ktos?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katakumba

http://www.wielkiezarcie.com/recipe18246.html
Mój ulubiony,i naprawdę nie ma wiele pracy przy tym :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tinusia80

Katakumba dziekuje za link,chodzilo mi wlasnie o sprawdzone metody:)milego dnia,pozdrawiam!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
minka92

ja zawsze robię zawijane piersi z kurczaka w tortilli :) takie ala' wrapy w mojej wersji :)) jesli masz ochote to sobie pokrój piersi na kawałki usmaż je przypraw na ostro lub słodko jak wolisz :) włóż to tortilli razem z warzywami jakie tam lubisz np. rzodkiewka cebula itp .. polej sosem czosnkowym czy jaki tam lubisz i posyp serem :P zawiń i na koniec na parę minutek włóż do piekarnika :P pyyychotka .. u mnie w domu wszyscy uwielbiają

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nadia89

najprościej i najzdrowiej:
- kroisz piersi na kotlety (wielkość wedle uznania)
- lekko rozklepać
- do miseczki wlewasz: 1łyżka oleju, 2łyżki wody, 2łyżki miodu, przyprawy(co lubisz, na szybko może być sama p.do kurczaka lub jak ja sama komponuję: ciut curry, papryka słodka, bazylia, oregano, czosnek gran, cukier itp.) rozciapkać widelcem
- paćkasz kotlety w marynacie, jak masz czas to wstawiasz do lodówki (im dłużej tym lepiej) jak nie do od razu gotowe do smażenia
- rozgrzewasz bardzo mocno patelnię BEZ DODATKU TŁUSZCZU
- na mocno rozgrzaną wrzucasz kurczaka i obsmażasz 3 min do ścięcia białka
- zmniejszyć ogień, przewrócić i smażyć jeszcze kilka min do pełnego usmażenia
- jak wolisz soczyste to wystarczy w sumie 5-7 min na patelni, jak chrupkie to nawet 15 min

smaczne i zdrowe, bez panierki, która wchłania strasznie dużo tłuszczu

SMACZNEGO

A ja marynuje kurczaczka pokrojonego w kosteczke, po kilku godzinach podsmazam z pedami bambusa, kukurydza, fasolka (ta taka japonska:P) , miksem kapusty , dodaje sosu sweet chilli, przyprawiam. Gotuje osobno ryz. I nakladam wszystko na talerz, dodajac do tego liscie wodorostow :D

Tak mi posmakowalo to jak kiedys bylam u rodziny koreanskiej na obiedzie.. przepychota.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mycha390

A ja mam szybki sposob na danie z kurczaka....pokoroj w kosteczke i podsmaz z cebulka...kup pomysl na winiary kurczaka w sosie smietnkowo- ziolowym...rozmieszaj go ze smietanka i woda i zalej kurczaka i koniec do tego ziemniaczki suroweczka...smacznie i szybko polecam