« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka
natitalka

2012-08-18 14:41

|

Pozostałe

Co serwujecie na imprezach ?

Mój mążuś za tydzien ma urodziny i czy chcemy czy nie goście przyjda bo jego mama sobie nie wyobraża ze mogłabym mu "nie zrobic urodzin" ;/ Ja takich imprez nie uznaje ale trudno jakos to zniose. Macie jakies proste pomysły co na kolację?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa

ja na takie imprezki robie kanapeczki jakieś małe, paluszki ewentualnie sałatke i jakieś ciacho urodzinowe i styka :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka

ja na takie imprezki robie kanapeczki jakieś małe, paluszki ewentualnie sałatke i jakieś ciacho urodzinowe i styka :)
No własnie mysle czy tak tez nie zrobic ale siostra mojego P. zawsze wymysla jakies kolacyjki wypasne i nie chce zeby potem była głupia gadka ;p ale z drugiej strony niedługo rodze wiec chyba nie oczekuja ode mnie nie wiem jakich dań ;p

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylvia1985

sałatki, koreczki, wędlinka...
A może po prostu rozpalicie grilla- bedzie najłatwiej :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
luty2013

Koreczki, faszerowana papryka, sałatka taka z piersi kurczaka+ananas(dodatki wedle gustu)ciasto lub np lody w pucharku z owocami ładnie przystroić i bd ok

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneczka86

Ostatnio była moja Siostra w Polsce i przyszła ze swoimi Synkami. Zrobiłam coś, co zajmuje naprawdę mało czasu, ale trzeba lubić - kebab swojej roboty. Szybko i ładnie wygląda na talerzu. Starszy Siostrzeniec pochwalił i powiedział, że lepsze niż w budzie :-) (obrosłam w piórka). A Siostra mówiła, że super pomysł i przy najbliższych gościach poda coś takiego. Kapusta pekińska posiekana na dużym talerzu, naokoło poukładać na przemian pomidor, ogórek ("żywy" lub kiszony - my wolimy ten drugi) i cebulkę. "Kupkę" kapusty ułożyć w miarę na płasko na środku (musi być jej sporo), aby na górę można było rzucić mięsko usmażone (dzień wcześniej kroję na małe kawałki pierś z kurczaka i przyprawiam tylko gyrosem). No i do tego na oddzielny talerz frytunie mniam ;-) Sos robię sama - jogurt naturalny, majonez, zioła prowanslaskie i do czosnkowego czosnek wyciskany, do ostrego chili. Stawiam obok w ładnych sosjerkach i każdy bierze co woli według uznania. Tylko kwestia tego, jakie jedzenie lubią goście - tradycyjne czy nie koniecznie. Kwestia gustów zaproszonych gości :-)