« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87
koniczynka87

2014-01-14 19:10

|

Dieta karmiącej mamy

Czy robicie pulpeciki na obiad??? Jeśli TAK, to JAK?

...i z jakiego mięska żeby zjadła i mamusia i tatuś i dzidzia 15-miesięczna :)

W życiu pulpecików nie robiłam (dla Filipka robiła moja teściowa, ale nie chce do niej dzwonić ;) ) więc liczę na WAS :)

Przepis musi być podany jak krowie na rowie :D


Mogę zrobić pulpeciki z indyka???????????

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bonita

Ja nie kupuję gotowego mielonego mięsa, kupuję kawałek np. łopatki wieprzowej i mielę przez maszynkę, razem z cebulką, namoczoną bułką tartą, dodaje pieprz sól , przyprawy różne i obtaczam w mące. Wrzucam na wrzątek, a sos zagęszczam mąką kukurydzianą, dodaję koncentrat (sosa pomidorowy) lub koperek (koperkowy). dodaję jeszcze liśc laurowy i ziele angielskie do sosu. Gotowe.
Właśnie :) Ja też zazwyczaj kupuję mięso i wrzucam do maszynki, przynajmniej wiem co jem ;) Dobry przepisik.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993

U nas w domu pulpetów się nie robiło, teściowa kupowała Młodemu cielęcinę i robiła mu sama pulpeciki. A teraz jak jesteśmy daleko mąż do mnie "Byś pulpety jakieś zrobiła" :D :D
prawie tak samo jak kotlety mielone z tym że jakie chcesz mięso możesz wybrać sos również dowolny ja np do pulpecików z kurczaka robię koperkowy a ze świni pomidorowy;)
mielonych tez nigdy nie robiłam ;)
nie gadaj mięcho mielone do tego pokrojona cebulka sól pieprz jajo i bułka tarta wszystko bełtasz ręką i ponownie obtaczasz w bułce koniec:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993

Ja nie kupuję gotowego mielonego mięsa, kupuję kawałek np. łopatki wieprzowej i mielę przez maszynkę, razem z cebulką, namoczoną bułką tartą, dodaje pieprz sól , przyprawy różne i obtaczam w mące. Wrzucam na wrzątek, a sos zagęszczam mąką kukurydzianą, dodaję koncentrat (sosa pomidorowy) lub koperek (koperkowy). dodaję jeszcze liśc laurowy i ziele angielskie do sosu. Gotowe.
można kupić w sklepie właśnie tak już zmieloną łopatkę czy szynkę nie gotowiec gdzie jest nie wiadomo co