« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
finjenta

2018-02-03 01:37

|

Dieta przyszłej mamy

Faworrrrki

W jaki sposób robicie, tłuczecie wałkiem by było napowietrzne? Wyczytałam przepisy bez tłuczenia i już niewiem czy wtedy też będą z babelkami:)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamusiaaaa18

tego ci nie powiem, ale moja mama jak robi faworki rzuca ciastem o blat :D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta

No właśnie u mnie bilo się ciasto wałkiem. Teraz czytam przepis że i bez bicia będzie napowietrzne no i niewiem...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Zobacz na stronie "mojewypieki" jak ona to robi, bo z tej strony wyszły mi wszystkie przepisy, które robiłam.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katharsis85

No właśnie u mnie bilo się ciasto wałkiem. Teraz czytam przepis że i bez bicia będzie napowietrzne no i niewiem...
zależy od przepisu, jak podrzucisz link to być może będę w stanie odpowiedzieć. generalnie faworki tłucze się wałkiem własnie po to żeby do ciasta wprowadzić więcej powietrza. Taki sam efekt można otrzymać wielokrotnie składając i wałkując ciasto. Spotkałam się też z przepisem gdzie składniki miesza się dość długo w malakserze i w ten sposób napowietrza ciasto.