« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pollym
pollym

2015-06-30 20:09

|

Uwagi i opinie

Jak często zmieniasz deskę do krojenia?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aicik

Mam 2 lata drewniana deske i narazie nie zamierzam jej zmieniac...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
luthien

Też mam już ze dwa lata drewnianą porządną deskę i nie myślałam nawet żeby ją wymieniać, no chyba że się w jakis sposób zniszczy

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agnieszka1203

Ja nie używam drewnianych siedlisko bakterii. Mam szklana i taka specjalna do warzyw a druga do mięsa, które wymieniam raz w roku piórem w zmywarce. A szklana mam już 3 lata wiem, że noże się tepa ale zawsze można na ostrzy

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sunny

wedle potrzeby - jak się zniszczy.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
8karo8

Do miesa mam oddzielna deske plastikowa. Warzywa kroje na oddzielnej. Chleb na oddzielbej. Wymienian jak sie zniszcza

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bernik26

mam drewniane deski, osobną do warzyw, osobną do mięsa, nie wymieniam, ewentualnie po mięsie przeleje gorąca woda podczas mycia

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

Ja nie używam drewnianych siedlisko bakterii. Mam szklana i taka specjalna do warzyw a druga do mięsa, które wymieniam raz w roku piórem w zmywarce. A szklana mam już 3 lata wiem, że noże się tepa ale zawsze można na ostrzy
ogl.adałam kiedys program na discovery i w tescie na bakterie deski drewniane i bambusowe wypadły najlepiej :) najgorsze sa platiki ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aicik

Ja nie używam drewnianych siedlisko bakterii. Mam szklana i taka specjalna do warzyw a druga do mięsa, które wymieniam raz w roku piórem w zmywarce. A szklana mam już 3 lata wiem, że noże się tepa ale zawsze można na ostrzy
ogl.adałam kiedys program na discovery i w tescie na bakterie deski drewniane i bambusowe wypadły najlepiej :) najgorsze sa platiki ;)
Tez kiedys ogkadalam program na ten temat i wlasnie najlepiej wypadly drewniane a szklanej bym siecbala z moja niezdarnoscia odxlat moja mama uzywala tych samych desek drewnianych ixwszyscy zyja:D a zawsze te deski myje po uzyciu

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20

Mam 2 granitowe i wymienię je jak chyba się zniszczą ( jak wgl się zniszczą ) i 1 drewnianą ale to tylko do krojenia chleba, przygotowania kanapek i póki co jest w dobrym stanie a ma rok

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Ja nie używam drewnianych siedlisko bakterii. Mam szklana i taka specjalna do warzyw a druga do mięsa, które wymieniam raz w roku piórem w zmywarce. A szklana mam już 3 lata wiem, że noże się tepa ale zawsze można na ostrzy
ogl.adałam kiedys program na discovery i w tescie na bakterie deski drewniane i bambusowe wypadły najlepiej :) najgorsze sa platiki ;)
http://kuchnia.wp.pl/kat,1037881,title,Deski-do-krojenia,wid,16106925,wiadomosc.html

a tu coś na temat drewnianych desek. Niekoniecznie muszą byc lepsze.