« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
brzuszek
brzuszek

2009-08-31 09:13

|

Objawy ciąży

Jak radzic sobie z uporczywą zgagą?

Nie mam juz sił to ogniska w gardle, które nazywamy zgagą:( Moze macie jakies ciekawe pomysły, na jej ugaszenie!

Odpowiedzi

mewka podobno jestes kucharzem a wypisujesz bzdury!!! Czego cie w tej szkole uczyli??? Ja tez ukonczylam szkole gastronomiczna jako technolod zywienia a druga no pochwale sie jako somelier :D

Mleko, na przykład, zmywa kwas z przełyku z powrotem do żołądka i chwilowo łagodzi jego działanie, ale samo w sobie stymuluje żołądek do zwiększenia produkcji kwasu. Godzinę po wypiciu bol powraca nasilony!!!!

Mleka w ogóle nie powinni pić ludzie ze słabym trawieniem i z nadkwasotą

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mewka26

Aniu powialo chlodem w Twojej wypowiedzi ;/

Aniuoczywiscie przy chorobie wrzodowej żoładka mleko jest wykluczone, ale ja mam zdrowy żołądek i na zgage zimne mleko jest dla mnie najlepsze:) Jednak kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej, Zadna z nas nie chciałaby doradzić źle, bo nie o to tu chodzi prawda? pozdrawiam

owszem Mewka, Ja tez pije mleko chociaz wiem ze to rozwiazanie na krotki czas bo zgaga po chwili powracas!!!! Ale mi chodzilo o Twoja wypowiedz gdzie sugerujesz ze mleko leczy zgage, a tak nie jest, bo tylko ja chamuje na jakies czas!!!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae

Wypróbujcie dziewczyny kefir! Dla mnie bomba, szczególnie że nie przepadam za mlekiem.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
brzuszek

Ktos doradził abym napiła sie wywaru z rumianku. Wczoraj wypiłam, miałam tylko przez chwile pieczenie w gardle!!!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adept

witajcie,

mnie pomaga sok wyciśnięty ze świeżej cytryny, z wodą albo bez jak kto lubi takie kwaśne smaki, sprawdziłam na sobie , mężu i siostrze i tez na nich podziałało, choć po pierwszym łyku wrażenie jest inne. Polecam , jeśli w ciąży to nie jest zakazane i pozdrawiam

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
justynamw

wyprobuj migdaly. schrup kilka powinno Ci przejsc bo migdaly maja odczyn zasadowy i neutralizuja kwas zoladkowy:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
wiolusia28

Migdały sa najlepsze:)