« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
violka85
violka85

2011-08-22 19:42

|

edyt. 2011-08-22 19:42

|

Dieta niemowlęcia

Jak zrobić zupkę pomidorową dla 7-miesięcznego niemowlęcia?

Odpowiedzi

Normalnie jak dla siebie tylko potem warzywa i mięsko kluseczki bądź ryż zmiel blenderem:)

a można dodać śmietanę?

a można dodać śmietanę?
Ja tam dodawałam:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
baassiiaa

a można dodać śmietanę?
Ja tam dodawałam:)
ja też

a można dodać śmietanę?
ja nie dodaje śmietany-odlewam po prostu dla małej w osobny garnek

no prosze to ja nawet nie wiedzialam,ze moge pomidory dziecku dac.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
goshia26

hehe, ja tez nie wiedzialam ze juz mozna:) ale tu sie dowiedzialam. Ja zrobie tak: ugotuje marchewke, pietruszke, seler na koncu dodam pomidora i zmiksuje wszystko blenderem. Smietany na pewno nie dam, jestem w szoku ze dajecie.

hehe, ja tez nie wiedzialam ze juz mozna:) ale tu sie dowiedzialam. Ja zrobie tak: ugotuje marchewke, pietruszke, seler na koncu dodam pomidora i zmiksuje wszystko blenderem. Smietany na pewno nie dam, jestem w szoku ze dajecie.
Bez przesady dwie małe łyżki śmietany na gar zupy to chyba nie jest przesada.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31

Zupa pomidorowa prababci Marysi:
wywar oczywista sprawa,na roztopione masełko dajemy pokrojone w kawałki pomidory i je smażymy,jak je podsmażymy przecieramy je przez sitko i dodajemy do zupy,zagęszczanie:125ml wody,2 łyżki mąki pszennej,dolewamy troszkę wywaru do kubeczka i mieszamy do tego śmietany 30stki(dla dziecka proponuję 12,18)i mieszamy,wlewamy do gotującego się wywaru.
Osobiście nigdy tak nie robiłam ale taka pomidorówka pobiła wszystkie jakie jadłam i teraz tylko ten przepis wchodzi w grę.

Zupa pomidorowa prababci Marysi:
wywar oczywista sprawa,na roztopione masełko dajemy pokrojone w kawałki pomidory i je smażymy,jak je podsmażymy przecieramy je przez sitko i dodajemy do zupy,zagęszczanie:125ml wody,2 łyżki mąki pszennej,dolewamy troszkę wywaru do kubeczka i mieszamy do tego śmietany 30stki(dla dziecka proponuję 12,18)i mieszamy,wlewamy do gotującego się wywaru.
Osobiście nigdy tak nie robiłam ale taka pomidorówka pobiła wszystkie jakie jadłam i teraz tylko ten przepis wchodzi w grę.
Z tego co czytam to na pewno musi być bardzo dobra. Ja kiedyś jadłam z pomidorów to byłam w szoku że tak może smakować zupa pomidorowa:)