« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewelinam
ewelinam

2017-11-30 22:12

|

Choroby i zdrowie

Jakiego cukru używacie w domu?

Ostanio kupiłam trzcinowy ale okazało się że nie jest wcale zdrowszy od białego.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Jednego i drugiego, żaden cukier nię jest zdrowy, trzeba z umiarem.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misiaqlek

Niestety żaden cukier nie jest zdrowy . Ten brązowy ma melase, wiec niby jest zdrowszy , ale wiesz jak to jest. Olej kokosowy tez miał być zdrowy.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Bialy ,czasami kupie trzcinowy.Nie dajmy sie oglupiac ,trzeba jesc zeby zyc! Wszystkiego organizm potrzebuje w normalnych ilosciach

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szoszanka1

Szczerze mówiąc, odkąd przeszłam dietę Dąbrowskiej odstawiłam całkiem cukier i go nie używam. No chyba że do ciasta jak robię na wielką skalę to cukier zwykły. Jak robie wypieki domowe to uzywam Ksylitolu (naturalny cukier z rośliny), lub miodu. Bo jednak ciasto musi mieć słodycz :) słodzę też daktylami różne wyroby ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szoszanka1

Ps. To co mówi koleżanka wyżej, zgadzam się w 100% . Żeby nie zwariować, bo jednak jak tak zaczęłam badać, to nie ma nic zdrowego. Wszystko dziś jest sztuczne i nie dość zdrowe. Nawet warzywa przecież pryskane i chemiczne. A jeść trzeba :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta

Niestety żaden cukier nie jest zdrowy . Ten brązowy ma melase, wiec niby jest zdrowszy , ale wiesz jak to jest. Olej kokosowy tez miał być zdrowy.
Dlaczego olej kokosowy jest nie zdrowy?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aanita92

Tylko bialy, ale starcza nam na bardzo dlugo bo malo slodzimy a ja wcale

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

Pamietacie jak nam pranie mózgów robili ze maslo nie zdrowe tylko trzeba jesc margaryne?kto troche starszy to pamieta,nagle okazalo sie ze maslo jest dobre a margaryna zła.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolinainikola

Tylko bialy, ale starcza nam na bardzo dlugo bo malo slodzimy a ja wcale
U nas to samo. Ja nie słodzę, córce staram się herbatę miodem słodzić, a mąż jak popadnie. Cukier mamy przeważnie do pieczenia i gościom:D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita

Tylko bialy, ale starcza nam na bardzo dlugo bo malo slodzimy a ja wcale
U nas to samo. Ja nie słodzę, córce staram się herbatę miodem słodzić, a mąż jak popadnie. Cukier mamy przeważnie do pieczenia i gościom:D
A my nie slodzimy a pieczemy bardzo rzadko. Cukru używam raczej do gotowania np. Sosów. Jedynie mój B. slodzi 1 łyżeczkę do kawy.