« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
panciona
panciona

2015-05-19 21:52

|

Pozostałe

Konserwa rybna- tunczyk w oleju

Hej,

Rozmrozil mi sie caly zamrazalnik:/ czesc rzeczy udalo mi sie zjesc:P zupki, obiadki dla dziecka poszly do kosza, ale mialam tez zamrozone tunczyki 6 szt. razem ok 13 kg. Przymierzalam sie do zrobienia pierwszy raz tunczyka w oleju, no i dzis ugotowalam ta rybe z liscmi laurowymi, ale niewystarczajaco osolilam wode. W przepisie jest 100g/l wody, a ja robilam 'na oko' i dalam tzw. szczypte. Co robic?
Wplynie to tylko na walory smakowe, czy sie nie zakonserwuje, zepsuje sie? Moge posolic olej? Ile? Czy po prostu zapasteryzowac?

Z gory dziekuje za pomoc.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
panciona

Kurde, na prawde nikt nie wie, czy niedosolona ryba zepsuje mi cala konserwe? Nigdy sama nnie robilam przetworow, a ostatnio nic mi nie wychodzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

sam olej dobrze zakonserwuje ;) ale moze wplynac na smak .... :)