« Powrót Następne pytanie »

2011-08-22 13:41

|

Pozostałe

Nie na temat. Jak zagęścić zupę pomidorową?

Od kilku lat robię zupę pomidorową a nie wiem jak się zagęszcza wiem że mąką ale jak się to robi to nie wiem może któraś z mam mi powie?;)

Odpowiedzi

Zimna woda do kubeczka+ maka, roztrzepac i wlac do zupy.Powoli wlewac bo bedzie sie zageszczac szybko.Sama zobaczysz jaka chcesz miec gesta.Ja dodaje jeszcze smietany, pozdrawiam i smacznego :-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewolkus26

wlewasz odrobinę wody do szklanki tak mniej niz pół i dodajesz mąki tak na oko by było takie gęste dokładnie wymieszaj i wlewaj szybko mieszając do zupki która się gotuję na wolnym ogniu, bynajmniej ja tak robię :)

a ja nie zagęszczam

Dzieki bardzo tyle mi wystarczy:))

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
polcia83

wlewam ugotowanej zupki ok pół kubeczka dodaje to tego 2 łyżeczki mąki, Całość dokładnie mieszam. Po wymieszaniu wlewam to do ciepłej zupki zagotowuje i gotowe;)

Zimna woda do kubeczka+ maka, roztrzepac i wlac do zupy.Powoli wlewac bo bedzie sie zageszczac szybko.Sama zobaczysz jaka chcesz miec gesta.Ja dodaje jeszcze smietany, pozdrawiam i smacznego :-)
Śmietany to ja zawszę dodaje ale tą mąkę z wodą mam dodać już po dodaniu przecieru pomidorowego tak ?

Zimna woda do kubeczka+ maka, roztrzepac i wlac do zupy.Powoli wlewac bo bedzie sie zageszczac szybko.Sama zobaczysz jaka chcesz miec gesta.Ja dodaje jeszcze smietany, pozdrawiam i smacznego :-)
Śmietany to ja zawszę dodaje ale tą mąkę z wodą mam dodać już po dodaniu przecieru pomidorowego tak ?
Tak :-)Smietane dodaje po zageszczeniu maka :-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewolkus26

tak, po podaniu przecieru, ja szybko mieszam bo inaczej mogą się zrobić grudki :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
goshia26

a ja zageszczam bez uzycia maki:) zwyczajnie miksuje blenderem wszystkie jarzynki ktore były w zupie i jest naturalnie gesta i zdrowa ze hej!

Gosia, dobry pomysł :)